AZİME KAHYA
Patates salatası, özellikle yaz aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem piknikler hem de özel günler için yapılan patates salatası tarifi doyurucu ve herkesin damak tadına hitap eden bir tariftir. Haşlanmış patatesin üzerine taze yeşillikler, zeytinyağı, limon suyu ve baharatlar eklenerek hazırlanan bu salata, hem ana yemeklerin yanına hem de tek başına sağlıklı bir seçenek olarak sofralarda yerini alır. İşte yaza uygun nefis patates salatasının yapılışı...
KLASİK PATATES SALATASI TARİFİ MALZEMELER
4-5 adet orta boy patates
1 adet kuru soğan (isteğe bağlı)
4-5 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım limonun suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı sumak
Tuz
Karabiber
İsteğe göre: haşlanmış yumurta, kornişon turşu, mısır veya közlenmiş kırmızı biber ekleyebilirsiniz.
PATATES SALATASI TARİFİ
Kabuklarıyla birlikte patatesleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Sonrasında soğutup kabuklarını soyun. (Doğrayıp da haşlayabilirsiniz)
Patatesleri iri küpler halinde doğrayın. (Çok ezmemeye dikkat edin.)
Maydanoz ve taze soğanı ince ince kıyın. İsterseniz kuru soğanı da ince piyazlık doğrayabilirsiniz.
Geniş bir kâseye doğranmış patatesleri, yeşillikleri ve diğer malzemeleri alın.
Limon suyu, zeytinyağı, tuz, baharatları ayrı bir kapta karıştırın ve salatanın üzerine dökün.
Nazikçe karıştırın, dilerseniz biraz dinlendirdikten sonra servis yapın.