Patates püresinin en kıvamlı hali! Yumuşacık ve benzersiz bir tat

Patates püresini her yaş grubu severek tüketiyor. Tok tutması ve hafif olması patates püresini yaşlı ve hastalar için de vazgeçilmez yapıyor. Peki en lezzetli patates püresi nasıl yapılır?

Patates püresini herkes denese de kıvamını tutturmak kolay değil. Peki en leziz patates püresi nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Patates birçok farklı tarifle yapılabiliyor. Patates püresi için patateslerin çok iyi haşlanması lazım. Peki püre formunda patatesin tarifi ne?

PATATES PÜRESİ TARİFİMİZİN MALZEMELERİ

6-8 tane orta boy patates

Su (patatesleri haşlamak için)

2 kaşık tereyağı

1 su bardağı süt

Tuz

Karabiber

TADI DAMAKLARDA KALACAK PATATES PÜRESİ TARİFİNİN HAZIRLANIŞI

İlk olarak patateslerimiz güzelce yıkıyoruz. Ardından kabuklarını tamamen soyduktan sonra bir kere daha sudan geçirdikten sonra derin bir tencerenin içerisinde bol suda kaynatıyoruz.

Tamamen haşlanan ve yumuşayan patateslerin suyunu süzüyoruz.

Tencerede bulunan patateslerimiz soğumadan hemen tereyağımızı ilave ediyoruz. İkisini de tamamen güzelce eziyoruz.

Ardından bu karışımın içerisine süt, tuz ve karabiberi ekliyoruz. Bu işlemin ardından karışım iyice püre haline gelene kadar eziliyor.

Hazırlanan bu patates püresi sıcak haliyle et, rosto ve tavuk yemekleriyle birlikte servis edilebilir.

Tarifimiz servis edilebilir. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.

PÜF NOKTALARI VE TÜYOLARI

Püremizin içerisine katılan tereyağı mutlaka patatesler sıcakken koyulmalı.

Tarifimizin içerisine tereyağını ekleme aşamasında krema katılabilir. Yağlı kremalar tercih edilirse lezzet çok daha fazla artacaktır.

Patatesleri haşlama aşamasında vakit kazanmak açısından yıkana patatesleri küp küp doğrayabiliriz.

Püremizin tamamen kıvamlı olması için ezici kullanabiliriz.