AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
En eski lezzetlerden biri olan mayonez, son 10 yıldır kızartma ve hazır yemeklerle beraber tüketiliyor. Aslında eskilerin sık sık yaptığı bu sos, makarna yemeklerine de muazzam bir lezzet verir.
Patates kızartmasının yanında tercih edilen hazır mayonezlerde çok katkı maddesi var. Bu da sağlık açısından tehlikelidir. Evde bir kaç malzemeyle 10 dakika da bu lezzete sahip olabilirsiniz.
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Bir buçuk yemek kaşığı limon suyu
Çok az miktarda tuz ve karabiber
Geniş bir kabın içine bütün malzemeleri koyun ve mikserleyin.
En son zeytinyağını koyun.
Bir kaç dakika bekleyip temiz bir kavanoza koyun.
Kavanoz daha önce kullanılmamış olsun aksi halde hızla küflenir.
Öte yandan buzdolabına koyun.
Her kullandığınızda derinden karıştırın.