Patates kızartması ve salataların gözdesi! Kahvaltılık Vinegret sosu nasıl yapılır?

Damaklarda efsane bir tat bırakan vinegret sosunun en orijinal halini sizler için araştırdık. Baharatlardan yapılan vinegret sosu oldukça kullanışlıdır. Patates kızartması ve salatalarda kullanılan bu özel sosu yapmanın püf noktaları var. Peki vinegret sosu nasıl yapılır? İşte cevabı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

İtalya mutfağına ait olan sos kültürü tüm dünyaya yayıldı. Baharatlardan oluşan ve metabolizma için fayda sağlayan soslar arasında vinegreti sizler için araştırdık. Birçok alanda kullanılan vinegret sosu, özellikle patates kızartması ve salata soslarında tercih edilir.

Bu sosu yapmak oldukça kolaydır. Ancak sos en fazla bir kaç gün kullanılmalı. Uzun süre kullanıma müsait değildir. Bu yüzden sürekli taze olarak yapılmalı.

PEKİ VİNEGRET SOSU NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

1 adet arpacık soğan

Bir tatlı kaşığı hardal

2 yemek kaşığı beyaz sirke

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı karışık baharat

1 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI

Derin bir kabın içine ince ince kestiğiniz soğanı koyun.

Üzerine baharatları, sirkeyi ve yapı ilave edin.

Blendırdan bir kaç defa geçirin.

Akabinde ise bu karışımı temiz bir cam kavanozun içine koyun.

Ardından en fazla 1-2 gün tüketin.

Afiyet şifa olsun...

Bağışıklık sisteminin protein deposu! Bıldırcın yumurtalı kahvaltılık çırtma tarifi

Omega-3 yağ asitleri deposu! Somon balıklı pizza nasıl yapılır?