AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
İtalya mutfağına ait olan sos kültürü tüm dünyaya yayıldı. Baharatlardan oluşan ve metabolizma için fayda sağlayan soslar arasında vinegreti sizler için araştırdık. Birçok alanda kullanılan vinegret sosu, özellikle patates kızartması ve salata soslarında tercih edilir.
Bu sosu yapmak oldukça kolaydır. Ancak sos en fazla bir kaç gün kullanılmalı. Uzun süre kullanıma müsait değildir. Bu yüzden sürekli taze olarak yapılmalı.
1 adet arpacık soğan
Bir tatlı kaşığı hardal
2 yemek kaşığı beyaz sirke
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı karışık baharat
1 çay kaşığı tuz
Derin bir kabın içine ince ince kestiğiniz soğanı koyun.
Üzerine baharatları, sirkeyi ve yapı ilave edin.
Blendırdan bir kaç defa geçirin.
Akabinde ise bu karışımı temiz bir cam kavanozun içine koyun.
Ardından en fazla 1-2 gün tüketin.