Patates kızartması için patatesler yıkanır mı? Restoranlardaki gibi isteyenler böyle yapıyor

Patates kızartması 7'den 70'e herkesin çok sevdiği bir çeşit. Patates kızartması yaparken birçok kişi patatesleri yıkar. Peki, patates kızartması yaparken patatesler yıkanır mı? Özellikle nişasta açısından çok zengin olan patates, pişirildiğinde yumuşayıp ufalanır. İşte günlük hayatta patates kızartmasına gölge düşüren hareketler...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Patates kızartmasıyla ilgili küçük detaylar büyük lezzet farkını ortaya çıkarıyor. Peki, patates kızartması yapmak için patatesleri yıkamak gerekir mi?

Patatesi buharda pişirme en sağlıklısı olsa da çoğu insan kızartmayı tercih ediyor. Patates kızartması yapmak kolay gibi görünse de birçok püf noktası var.

İLK ALTIN KURAL

Patatesleri kızartmaya başlamadan önce mutlaka iyice durulamak önemlidir. Ancak pek çok kişi bunu ihmal ediyor. Gerçekte, bu küçük hareket büyük fark yaratıyor çünkü patates kızartmasının son tadını büyük ölçüde etkiliyor.

Patates esas olarak sudan, kuru maddesinin büyük kısmı da nişastadan oluşuyor.

Durulama sırasında fazla nişastayı ortadan kaldırırsanız, bu da kızartmalarınızın mükemmel şekilde çıtır olmasını engeller.

İmkanınız varsa ve çok aceleniz yoksa, çubuklarınızı birkaç saat boyunca soğuk su dolu bir leğende ıslatmanız bile tavsiye edilir.

Daha sonra yüzeydeki tüm nişastayı çıkardığınızdan emin olacaksınız. Elbette termal şoktan kaçınmak için kızartmalarınızı yağa daldırmadan önce kağıt havluyla dikkatlice kurutmalısınız.

PATATES KIZARTMASININ PÜF NOKTASI

Kızartmalarınızı tavaya atmadan önce yağın iyice ısıtıldığından emin olun. Aksi takdirde patatesler yapışabilir veya parçalanabilir. Ayrıca yağ yeterince sıcak değilse patates kızartması daha yağlı ve daha az çıtır olabilir.

PATATESLERİ KIZARTMADAN ÖNCE NEDEN NİŞASTAYI ÇIKARMANIZ GEREKİYOR?

Nişasta önemli bir unsurdur. Patateslere karbonhidrat içeriğinin yanı sıra yumuşak ve çiğnenebilir görünümünü de verir. Ancak yağı azaltmak istiyorsanız bu nişastayı sınırlamanız tavsiye edilir.

Özellikle nişasta açısından çok zengin olan patates, pişirildiğinde yumuşayıp ufalanır. Bu nedenle patates bazlı kızartılmış yiyecekleri (cips, patates kızartması veya patates kızartması) pişirirken onu çıkarmak her zaman daha akıllıca olacaktır.