Patates kavurması tarifi! Kahvaltılık yumuşacık lezzet

Kahvaltıya yapılabilen patates kavurması tarifi çok pratik. Öncelikle patates mutlaka haşlanmalı. Sadece 5 dakikada hazır olan patates kavurmasının püf noktaları neler? İşte yanıtı...

Patates kavurması kaşarla da yapılabiliyor. Sadece 5 dakikada hazır olabilen patates kavurmasını kahvaltıda tüketebilirsiniz. İşte tarifi...

Patates kahvaltıda en sevilen besinlerden biri. Patates kavurması çok hızlı yapılabilir. İşte detaylar...

KAHVALTILIK PATATES KAVURMASI İÇİN MALZEMELER

3 adet patates(haşlanmış)

1 adet soğan

3 adet yeşil biber

3 kaşık sıvı yağ

3 yumurta

4-5 adet sosis

Kaşar peyniri, pulbiber, karabiber, tuz.

KAHVALTILIK PATATES KAVURMASI TARİFİ

Patatesleri haşlayın.

İlk önce soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurmaya başlayın, yeşil biberleri ve sosisleri de küçük küçük doğrayıp ekleyerek kavurmaya devam edin.

Patateslerinizi küp şeklinde doğradıktan sonra onuda ilave edip karıştırmaya devam edin.

Bu arada yumurtaları bir kapta kırıp tuz, karabiber ve pulbiberini de atıp karıştırdıktan sonra kavrulan patatesin üzerine döküp tavanın kapağını kapatıp ocağın altını kısıp biraz pişirin.

Sonra üzerine rendelenmiş kaşar peyniri döküp eridikten sonra şeklini bozmadan tavayı servis tabağına kaydırarak servis edin.

AFİYET OLSUN. ����

Kahvaltılık Patates Kavurması Tarifinin Püf Noktası;

Patatesler önceden haşlanmalıdır.

Kısık ateşte sıvıyağ da soğan, yeşil biber ve sosisleri diriliğini kaybedinceye kadar hafif kavrulmalı.

Haşlanan patateslerin ilk sıcaklığı geçtikten sonra küp küp doğranmalı.

Çırpılan yumurtaları döküldükten sonra üzerine uygun bir kapak kapatıp yumurtaların iyice pişirilmelidir.

Her yerine gelecek şekilde kaşar serperek eridikten sonra sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun.