Patates kabuklarını sakın atmayın! En sağlıklı cips tarifi

Marketlerde satılan cipsler lezzetli olduğu kadar zararlı da. Evde patates kabuklarından yapacağınız cips çok doğal. Peki evde cips nasıl yapılır?

Cipsi yoğurt eşliğinde tüketebilirsiniz. Parmak ısırtan lezzetinde cips nasıl yapılır?

DETAYLI PATATES KABUĞU CİPSİ TARİFİ

Malzemeler

6 adet patatesin kabuğu

Tuz

Karabiber

Kızartmak için sıvı yağ

PATATES KABUĞU CİPS TARİFİ NASIL YAPILIR?

Patatesleri temiz bir sünger ya da fırça yardımıyla akan su altında kumu tamamen temizleninceye kadar ovarak yıkayın.

Yıkadığınız patatesleri sebze soyacağı ya da bıçak yardımıyla soyun.

Kabukları bol suda yarım saat kadar bekletin.

Süzüp bir kez daha yıkadığınız kabukları süzülmeye bırakın.

Yağı kızdırın, süzülen kabukları bol yağda çıtır çıtır oluncaya kadar kızartın.

Kızaran patatesleri havlu kağıt serilmiş kaseye alın, tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın.

Sıcak servis yapın.