Patatesi kaşarla harmanlama lezzetini arttırıyor. Peki baharatlı patates nasıl yapılır? İşte yanıtı...
MALZEMELER
4-5 adet orta boy patates
Sosu için;
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kekik
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Tuz
Üzeri için;
Kaşar
YAPILIŞI
Patates miktarına göre baharat miktarlarını ayarlayabilirsiniz.
Önce sosunu hazırlayalım zeytinyağı, kırmızı toz biber, kekik, karabiber ve tuz bir kaba alıp, karıştıralım. Kıvamı sürülebilir olmalı.
Patatesleri soyup ince keselim. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye soyulmuş patatesleri dizelim. Uzerine bıçak ile ince kesikler yapalım(hem enine hemde boyuna olacak şekilde).
Üzerine hazırladığımız sosu yumurta fırçası ile sürelim. Isınmış 190-200 derecelik fırında patatesler yumuşayana kadar pişirelim.
Patatesleri, bir süre sonra çatal batırarak kontrol edelim.
Pişen patateslere, kaşar (rendelenmiş veya ince dilim) ekleyip, tekrar fırına verelim.
Kaşarlar eriyene kadar pişirelim. Sıcak olarak servis edelim