Fırında patates tarifi! Yemelere doyamayacaksınız

Fırında patates tarifleri araştırılıyor. Bildiğiniz tüm fırında patates tariflerini unutun. Peki önereceğimiz tarif nasıl? İşte yanıtı...

Patatesi kaşarla harmanlama lezzetini arttırıyor. Peki baharatlı patates nasıl yapılır? İşte yanıtı...

MALZEMELER

4-5 adet orta boy patates

Sosu için;

2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı kekik

1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber

Tuz

Üzeri için;

Kaşar

YAPILIŞI

Patates miktarına göre baharat miktarlarını ayarlayabilirsiniz.

Önce sosunu hazırlayalım zeytinyağı, kırmızı toz biber, kekik, karabiber ve tuz bir kaba alıp, karıştıralım. Kıvamı sürülebilir olmalı.

Patatesleri soyup ince keselim. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye soyulmuş patatesleri dizelim. Uzerine bıçak ile ince kesikler yapalım(hem enine hemde boyuna olacak şekilde).

Üzerine hazırladığımız sosu yumurta fırçası ile sürelim. Isınmış 190-200 derecelik fırında patatesler yumuşayana kadar pişirelim.

Patatesleri, bir süre sonra çatal batırarak kontrol edelim.

Pişen patateslere, kaşar (rendelenmiş veya ince dilim) ekleyip, tekrar fırına verelim.

Kaşarlar eriyene kadar pişirelim. Sıcak olarak servis edelim