Herkesin mutlaka patatesli sevdiği bir yemek vardır. Çünkü patatesin binlerce çeşit yemeği bulunuyor. Peki, patates tüketirken dikkat etmeniz gerekenleri biliyor musunuz?
PATATES BÖYLEYSE ALMAYIN
Bazen eski patatesler veya çok fazla ışığa maruz kalmış patatesler yeşile dönmeye başlar. Bu patatesler vücutta istenmeyen sorunlara neden olurlar. Bir patateste en ufak bir yeşil ipucu varsa ve bunun dışında sert, filizlenmemiş, kırışıksız ve patates gibi kokuyorsa ve sebze soyucu ile bir veya iki geçişte yeşilin izi gidiyorsa kullanabilirsiniz. Ancak patateste yeşil renk, filiz varsa asla tüketmemelisiniz.
Patates buruşmuşsa veya bariz bir çürük patates kokusu varsa kesinlikle tüketmeyin. Sağlık için tüm patatesleri yeşillik görünmeden önce kullanmanız ve her zaman serin, kuru ve karanlık bir yerde saklamanız gerekiyor.