AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Mis gibi kokusuyla sizi bağımlı hale getiren tuzlu kurabiye tarifi sayesinde herkese hava atabilirsiniz. Tereyağlı ağızda dağılan bu tarifle ortaya çıkan lezzet uzun sürede bayatlamaz. Anlık gelişen davetlerde çayın yanında ikram edilebilir. İş ve okul beslenmesine eklenebilir.
Tuzlu kurabiye pastanelerden en sık alınan lezzetlerden biridir. Ancak bu masraf yerine pastanelerdeki tariflere taş çıkaran bu tarifi denemenizi tavsiye ederiz.
MALZEMELER
75 gram tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Bir adet yumurta sarısını ayırın
Bir tatlı kaşığı toz şeker
Bir çay kaşığının yarısı tuz
1/5 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
Çay kaşığı sirke
Çörek otu
YAPILIŞI
Unu bir kabın içine koyun.
Üzerine tereyağı ve sıvı yağını koyup karıştırın.
Akabinde sirke ve diğer kalan malzemeleri ekleyin yoğurun.
Kulak memesi kıvamına gelen hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara bölün.
Elinizde uzunlamasına yuvarlatın ve kurdale yapın.
Akabinde kenara ayırdığınız yumurta sarısının fırça yardımıyla üzerine sürün.
Çörek otu serpiştirip 170 derece ısıtılmış fırına verin.
30 dakikaya çıkarın.
Afiyet şifa olsun...