Pastanedekilerine taş çıkaran tarif! Çayın dostu tuzlu kurabiye nasıl yapılır?

Beş çaylarının yanına davetlere yakışan lezzetlerin başında gelen tuzlu kurabiye tarifini sizler için araştırdık. Ağızda dağılan kıvamıyla tuzlu kurabiyelerin lezzeti aynı zamanda pastanedekilerden de bir farkı yok. Peki tuzlu kurabiye nasıl yapılır? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Mis gibi kokusuyla sizi bağımlı hale getiren tuzlu kurabiye tarifi sayesinde herkese hava atabilirsiniz. Tereyağlı ağızda dağılan bu tarifle ortaya çıkan lezzet uzun sürede bayatlamaz. Anlık gelişen davetlerde çayın yanında ikram edilebilir. İş ve okul beslenmesine eklenebilir.

Tuzlu kurabiye pastanelerden en sık alınan lezzetlerden biridir. Ancak bu masraf yerine pastanelerdeki tariflere taş çıkaran bu tarifi denemenizi tavsiye ederiz.

TUZLU KURABİYE NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

75 gram tereyağı

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Bir adet yumurta sarısını ayırın

Bir tatlı kaşığı toz şeker

Bir çay kaşığının yarısı tuz

1/5 su bardağı un

Yarım paket kabartma tozu

Çay kaşığı sirke

Çörek otu

YAPILIŞI

Unu bir kabın içine koyun.

Üzerine tereyağı ve sıvı yağını koyup karıştırın.

Akabinde sirke ve diğer kalan malzemeleri ekleyin yoğurun.

Kulak memesi kıvamına gelen hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara bölün.

Elinizde uzunlamasına yuvarlatın ve kurdale yapın.

Akabinde kenara ayırdığınız yumurta sarısının fırça yardımıyla üzerine sürün.

Çörek otu serpiştirip 170 derece ısıtılmış fırına verin.

30 dakikaya çıkarın.

Afiyet şifa olsun...

En tembel insanın bile yapabileceği enfes lezzet! Lokum kıvamlı Hindistan cevizli toplar nasıl yapılır?