ELİF ÇARMAN
Misafirlere, pikniğe veya çayın yanına şipşak 5 dakika hazırlanan tuzlu kurabiye tarifi birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Pastanede satılanlara taş çıkartan lezzetiyle en kolay tuzlu kurabiye tarifi, kokusuyla da iştah kabartıyor.
Çayın yanına 5 dakikada hazırlanan en kolay tuzlu kurabiye tarifinin yapımı her ne kadar pratik olsa da püf noktalarına dikkat etmek gerekir.
Malzemeler:
75 gram tereyağı,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
Bir adet yumurta sarısını ayırın,
Bir tatlı kaşığı toz şeker,
Bir çay kaşığının yarısı tuz,
1/5 su bardağı un,
Yarım paket kabartma tozu,
Çay kaşığı sirke,
Çörek otu,
Hazırlanışı:
Unu bir kabın içine koyun.
Üzerine tereyağı ve sıvı yağını koyup karıştırın.
Akabinde sirke ve diğer kalan malzemeleri ekleyin yoğurun.
Kulak memesi kıvamına gelen hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara bölün.
Elinizde uzunlamasına yuvarlatın ve kurdale yapın.
Akabinde kenara ayırdığınız yumurta sarısının fırça yardımıyla üzerine sürün.
Çörek otu serpiştirip 170 derece ısıtılmış fırına verin.
30 dakikaya çıkarın.
Çayın yanına 5 dakikada hazır kurabiye tarifiniz hazır, afiyet olsun!