Pastane usulü zeytinli poğaça tarifi! İçi tek tek açılıyor, kokusu iştah kabartıyor

Zeytinli poğaça tarifi çok lezzetli oluyor. Tel tel açılan poğaçanın püf noktası kıvamı. Peki zeytinyağlı poğaça nasıl yapılır?

Hilal Çakır

Ekmek yemenize gerek bıraktırmayan zeytinli poğaça nasıl yapılır? Zeytinli poğaça kabartma tozuyla kabarıyor. Peki zeytinli poğaçanın püf noktaları neler?

ZEYTİNLİ POĞAÇA MALZEMELERİ

Yarım su bardağı eritilmiş tereyağ

1 adet yumurta

1 yemek kaşığı dolusu sirke

1 çay kaşığı karbonat

1 çay kaşığı kabartma tozu

yarım su bardağı yoğurt

1 tatlı kaşığı tuz

1 kase siyah zeytin

1 adet yumurta sarısı

2 yemek kaşığı çörek otu

2,5-3 su bardağı beyaz un

ZEYTİNLİ POĞAÇA NASIL YAPILIR?

Unu yoğurma kabının içine eleyin. Ortasını havuz gibi açın.

Eritilip ılıyan tereyağını havuzun ortasına dökün.

Yumurtayı, sirkeyi, karbonat, kabartma tozunu, yoğurtu ve tuzu ortasına döküp yoğurmaya başlayın.

Ele yapışmayan bir hamur elde etmelisiniz. Eğer yumşaksa un ekleyebilirsiniz.

Bir tarafta siyah zeytinlerin çekirdeklerini çıakrıp ince ince kıyın.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlak açıp içine siyah zeytin koyup kapatın.

Üstlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu dökün.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.