Pastane usulü sirkeli tuzlu kurabiye tarifi

Mutfağa yeni adım atanlar tuzlu kurabiye tarifiyle başlayabilir. Evde bulunan 7 malzemeyle pastanedeki tuzlu kurabiyeleri aratmayan gevrek bir tuzlu kurabiye tarifi hazırladık. Tuzlu kurabiyenin püf noktası ve yapılışı haberimizde...

Tuzlu kurabiye çay yanına en sevilen lezzetlerin başında geliyor. Peki, ağızda çabuk dağılan gevrek bir tuzlu kurabiye tarifine ne dersiniz? Tuzlu kurabiyenin püf noktası margarini oda sıcaklığında olması ve unun elenmesidir. Onun dışında içindeki sirke gevrek olmasını sağlayacaktır. İşte pastane usulü tuzlu kurabiye tarifi ve malzemeleri...

TUZLU KURABİYE MALZEMELERİ

1 çorba kaşığı şeker

125 gram margarin ya da tereyağı

2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı sirke

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı tuz

3 su bardağı un

Üzeri için;

Yumurta sarısı

Çörek otu

Susam

TUZLU KURABİYE TARİFİ YAPILIŞI

Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını ve diğer malzemeleri bir kapta yoğurun. En son elenmiş ununu da ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.

Hamuru 5-10 dakika dinlendirin. Ardından istediğiniz şekilleri verdiğiniz tuzlu kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

Üzerine yumurta sarısı sürdüktan sonra isteğe göre çörek otu ve susamla süsleyin.

180 derece fırında kızarana kadar kontrollü olarak pişirin. Tuzlu kurabiyeleriniz çay keyfine hazır. Afiyet olsun...