Pastane usulü kandil simidi tarifi ve malzemeleri!

Evde kandil simidi yapmak kandil günlerinin en keyifli aktivitesi. Yapılan kandil simitleri aile ile paylaşılır ve çay eşliğinde güzel sohbetlere kapı aralanır. Peki, evde kandil simidi nasıl yapılır? 2021 Mevlid kandiline özel kandil simidi tarifi hazırladık.

2021 Mevlid Kandili için kandil simidi tarifi araştırılıyor. Peki, kandil simidi nasıl yapılır? Kandil simidinin kıyır kıyır olmasını istiyorsanız içerisinde mutlaka sirke kullanmalısınız. İşte pastane tarifini aratmayan adım adım kandil simidi tarifi ve malzemeleri...

Kandil simidinin kıyır kıyır olmasını istiyorsanız içerisinde mutlaka sirke kullanmalısınız. Pastane tarifini aratmayan kandil simidi tarifinde diğer önemli malzeme ise mahlep. İşte birebir tutan kandil simidi tarifi ve malzemeleri...

KANDİL SİMİDİ MALZEMELERİ

125 gram margarin

2 tane yumurta (sarısı hamuru için, beyazı dışı için)

1 çay bardağı sıvı yağ

2 yemek kaşığı sirke

1 yemek kaşığı mahlep

1 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

3-4 su bardağı kadar un

ÜZERİ İÇİN

2 yumurta akı

Susam (ya da çörek otu)

KANDİL SİMİDİ TARİFİ

Kandil simidi tarifi için önce oda sıcağında bekletilen yumurtaların sarısını ve beyazını ayırarak kandil simidini hazırlamaya başlayın. Bir kabın içerisine 3-4 su bardağı kadar un dökün ve unun ortasına bir çukur açın. Margarin, yumurta sarısı ve diğer malzemeleri una açtığınız çukura ekleyin.

Malzemeleri ekledikten sonra unu yoğurmaya başlayın. Bir süre boyunca unu yoğurduktan sonra ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Hamur bu kıvamdayken azar azar un eklemesi yaparak yoğurmayı sürdürün.

Hazırladığınız hamurdan parçalar ayırın ve hamur parçalarını rulo hâline getirerek küçük simitler şeklinde birleştirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kandil simitlerini dizin. Ardından kandil simitlerinin üzerine yumurta sürün ve susam ya da çörek otunu serpip önceden 200 derece arası ısıtılmış fırına yerleştirin. Simitler pişince servise hazır hâle getirin. Kandil simidi çay yanına hazır. Afiyet olsun...

KANDİL SİMİDİ PÜF NOKTALARI

Susamı ve çörek otunu ayrı ayrı düz tabaklara koyup yayın. Unu, mahlep ve kabartma tozunu derin bir kabın içerisine koyup karıştırın. Oda sıcaklığındaki yumuşak margarini bir kaba koyup tel çırpıcı yardımıyla karıştırarak pürüzsüz bir hale getirin. Yoğurt, yumurta sarısını, tuzu ve şekeri yağın olduğu kaba ekleyip karıştırın. Un mahlep ve kabartma tozunu da bu karışıma ekleyip yoğurun.

Karışım kulak memesinden biraz daha sert bir hale gelince ceviz büyüklüğünde bezeler kopartarak elinizle yuvarlayın. Kurşun kalemden biraz daha kalın olacak biçimde uzun hamurlar yapın. Hazırladığınız bu ince uzun hamurların iki ucunu birleştirerek halka yapın. Uçlarını birleştirdiğiniz kandil simitlerinin iki tarafını da ilk önce yumurta akına, ardından susam ve/veya çörek otuna batırın ve margarinle yağladıktan sonra un serpip silkelediğiniz tepsiye dizin.

Hazırladığımız kandil simitlerini önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 ile 17 dakika civarında kızarana kadar pişirin. Kandil simitlerinin dağılmamasını sağlamak için; tepsiyi fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Çay yanına değişik tatlı arayanların kurtarıcısı trifle tarifi

Narı balla, bal kabağını pişirerek tüketin! Faydası inanılmaz