Pastane usulü elmalı kurabiye tarifi! Ağızda kıyır kıyır dağılmasının püf noktası sirke

Elmalı kurabiye tarifinin her lokmasında pastane lezzeti var. Hem kıtır hem de yumuşacık dokusuyla elmalı kurabiye tarifi pratik bir şekilde hazırlanıyor. Pastane lezzetini eve taşıyan tarifin püf noktası sirkeden geçiyor. Elmalı kurabiye tarifini ceviz içi zenginleşiyor. Üzerine ise pudra şekeri serpilebiliyor. Peki, pastane usulü elmalı kurabiye tarifi nasıl yapılır? İşte ağızda kıyır kıyır dağılan elmalı kurabiye tarifi…

HİLAL ÇAKIR

Kabaran ve yumuşacık pastane usulü elmalı kurabiye nasıl yapılır merak ediliyor. İçerisine eklenen tarçın ile lezzetlenen elmalı kurabiye çay ile harika gidiyor. Peki, pastane usulü elmalı kurabiye tarifi nasıl yapılır? İşte ağızda kıyır kıyır dağılan elmalı kurabiye tarifi...

AĞIZDA KIYIR KIYIR DAĞILMASININ PÜF NOKTASI SİRKE

Sirke, pastane usulü elmalı kurabiye tarifinin ağızda kıyır kıyır dağılması için önemli bir bileşendir. Hamurun daha gevrek ve çıtır olmasını sağlar. Bu yüzden sirkenin kabartma tozu ile birlikte eklenmesi, kurabiyenin mükemmel dokusunu oluşturur.

PASTANE USULÜ ELMALI KURABİYE TARİFİ

Malzemeler

125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 adet yumurta

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı sirke (kıyır kıyır olması için)

1 tatlı kaşığı vanilin

1 paket vanilin

2.5-3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Elmalı iç harcı için malzemeler

3 adet elma (rendelenmiş)

3 yemek kaşığı toz şeker

İnce çekilmiş ceviz

1 tatlı kaşığı tarçın

PASTANE USULÜ ELMALI KURABİYE TARİFİNİN ADIM ADIM YAPILIŞI

İç harcı hazırlayın: Elmaları rendeleyip, şeker ve tarçın ile karıştırın. Cevizi de ekledikten sonra kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin ve soğumaya bırakın.

Hamuru hazırlayın: Bir kaba tereyağını, yoğurdu, sıvı yağı, yumurtayı, sirkeyi ve kabartma tozunu ekleyin. Karıştırın. Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun kıvamı ne çok sert ne de çok yumuşak olmalı.

Kurabiyeleri şekillendirin: Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avuç içinde yuvarlayın ve açın. İçine soğuyan elmalı harcı koyup, hamuru kapatın.

Pişirme: Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri hafif kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.

Servis: Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpip, sıcak olarak servis edin.

Ev yapımı, pastane tadında elmalı kurabiye tarifiniz hazır. Afiyet olsun!