HİLAL ÇAKIR
Kabaran ve yumuşacık pastane usulü elmalı kurabiye nasıl yapılır merak ediliyor. İçerisine eklenen tarçın ile lezzetlenen elmalı kurabiye çay ile harika gidiyor. Peki, pastane usulü elmalı kurabiye tarifi nasıl yapılır? İşte ağızda kıyır kıyır dağılan elmalı kurabiye tarifi...
Sirke, pastane usulü elmalı kurabiye tarifinin ağızda kıyır kıyır dağılması için önemli bir bileşendir. Hamurun daha gevrek ve çıtır olmasını sağlar. Bu yüzden sirkenin kabartma tozu ile birlikte eklenmesi, kurabiyenin mükemmel dokusunu oluşturur.
Malzemeler
125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sirke (kıyır kıyır olması için)
1 tatlı kaşığı vanilin
1 paket vanilin
2.5-3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Elmalı iç harcı için malzemeler
3 adet elma (rendelenmiş)
3 yemek kaşığı toz şeker
İnce çekilmiş ceviz1 tatlı kaşığı tarçın
İç harcı hazırlayın: Elmaları rendeleyip, şeker ve tarçın ile karıştırın. Cevizi de ekledikten sonra kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
Hamuru hazırlayın: Bir kaba tereyağını, yoğurdu, sıvı yağı, yumurtayı, sirkeyi ve kabartma tozunu ekleyin. Karıştırın. Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun kıvamı ne çok sert ne de çok yumuşak olmalı.
Kurabiyeleri şekillendirin: Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avuç içinde yuvarlayın ve açın. İçine soğuyan elmalı harcı koyup, hamuru kapatın.
Pişirme: Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri hafif kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
Servis: Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpip, sıcak olarak servis edin.
Ev yapımı, pastane tadında elmalı kurabiye tarifiniz hazır. Afiyet olsun!