Pastane usulü dereotlu poğaça tarifi! Tam ölçülü dereotlu poğaça tarifinin püf noktası…

Sabah kahvaltılarının lezzeti olan pastane usulü dereotlu poğaça birçok insanın tercihlerinden biri oluyor. Sabah kahvaltıda ne yapsam diye düşünüyorsanız pastane usulü dereotlu poğaça tarifini deneyebilirsiniz. Peki pastane dereotlu poğaça tarifi nasıl yapılır? İşte tam ölçülü dereotlu poğaça tarifinin püf noktası…

ELİF ÇARMAN

Pastane usulü dereotlu poğaça tarifini birçok insan merak ediyor. Sabah kahvaltı sofralarının gözdesi olan dereotlu poğaçanın ölçüsünü ve lezzetini tutturmak zor olabiliyor.

TAM ÖLÇÜLÜ DEREOTLU POĞAÇA TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Pastane usulü dereotlu poğaça tarifinin püf noktası sirkedir. Sirke ile yapılan dereotu poğaça tarifi lezzetiyle damak çatlatıyor. Peki pastane dereotlu poğaça tarifi nasıl yapılır? İşte tam ölçülü dereotlu poğaça tarifinin püf noktası...

PASTANE USULÜ DEREOTLU POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler:

125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)

1 çay bardağı sıvı yağ

1 su bardağı yoğurt

1 adet yumurta (akı içine, sarısı üzeri için ayrılacak)

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı sirke (isteğe bağlı, poğaçayı daha çıtır yapar)

1 paket kabartma tozu

3-3,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Yarım demet dereotu (ince kıyılmış)

İç Harcı (isteğe bağlı):

Beyaz peynir veya lor peyniri

Üzeri İçin:

Yumurtanın sarısı

Susam veya çörek otu

Yapılışı:

Hamur Hazırlığı:

Derin bir karıştırma kabına tereyağını, sıvı yağı, yoğurdu ve yumurta akını ekleyin.

Güzelce karıştırın.

Tuz, kabartma tozu ve ince kıyılmış dereotunu ekleyin.

Unu azar azar ekleyerek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur yoğurun.

Şekillendirme:

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avuç içinde yuvarlayın.

Eğer iç harç kullanacaksanız, ortasını açarak peyniri koyup kapatın.

Şekil verdiğiniz poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

Üzeri İçin:

Poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürün.

İsteğe göre susam veya çörek otu serpin.

Pişirme:

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri güzelce kızarana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin.

Servis:

Dereotlu poğaçalarınızı sıcak ya da soğuk şekilde çay eşliğinde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!