Pastane tarifiyle elmalı turta

Elmalı turta tarifi çay yanına en sevilen tatlıların başında geliyor. Peki, elmalı turta nasıl yapılır? Tarçın kokusuyla ve lezzetiyle insanı mest eden bir tarif hazırladık. Hem misafirlerinize hem de ailenize kolaylıkla yapabileceğiniz 15 dakikada elmalı turta tarifi haberimizde...

Elmalı turta tarifi ikindi çayı yanına vazgeçilmez tatlılardan biridir. Mis kokan tarif bizden hazırlaması sizden. Hamur ve harç için 15 dakikanızı ayırmanız yeterli. Pişme süresi ise fırına göre değişmektedir. Elmalı turtanın püf noktası malzemelerin oda sıcaklığında olmasıdır.

Çay yanına kolay kurabiye tarifi arıyorsanız işte size kolay lezzet. 3 elmayla elmalı turta tarifi haberimizde...

ELMALI TURTA MALZEMELER

1 paket margarin

1 çay bardağı pudra şekeri

1 çay bardağı yoğurt

Kabartma tozu

Bir miktar un

ELMALI TURTA İÇ HARCI İÇİN MALZEMELER

3 elma

2 yemek kaşığı şeker

2 dilim limon

2 çay kaşığı tarçın

ELMALI TURTA TARİFİ

Elmalı turta tarifi için önce harcı hazırlayın. Elmaları rendeleyin veya çok minik doğrayın. Tavaya koyun. Şekerini, tarçını ekleyin. Biraz ısındıktan sonra limonları da sıkın. 15 dakika karıştırın. Harcı soğumaya bırakın.

Ardından bir kapta elmalı turta hamuru için tüm malzemeleri yoğurun. Margarinin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Elmalı turtanın püf noktalarından biridir. Hamuru 10 dakika dinlendirin.

Hamurdan bir kısmını ayırın. Kalan hamuru tepsiye yayın. Üzerine harcı yayın. Ardından ayırdığınız hamurdan uzun silindirler yapın ve harcın üzerine kapatın. 15 dakikada elmalı turta hazır. Keyifle pişirin. Afiyet olsun...