Pastane poğaçalarına taş çıkaran tarif! Yumuşacık poğaça nasıl yapılır?

Kahvaltı sofraları, okul ve iş yeri için alınan poğaçaları evinizde kendinizde yapabilirsiniz. Pastanelerdekine taş çıkaran tarifle yumuşacık poğaçalar mutfağınızdaki yerini alabilir. Zeytin, peynir, patates, kaşar ve sade gibi seçeneklerden biriyle bu lezzeti damaklarınızla buluşturun. Peki yumuşacık pastane poğaçası nasıl yapılır? İşte tarifi...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Damaklarda iz bırakan pastane poğaça tarifini mutfağınıza taşıdık. Okul ve iş yerine götüreceğiniz bu lezzet sayesinde daha sağlıklı beslenebilirsiniz. İçeriğine koyacağınız malzemeleri kendinizin belirleyeceği bu eşsiz lezzet için kolları sıvama vakti geldi. Yumuşacık olan bu poğaçalarla ustalara bile taş çıkaracaksınız.

Yumuşak ve lezzetli olmasını sağlayan püf noktalara dikkat etmeniz gerekiyor. Öte yandan damak zevkinize göre içeriğine zeytin, peynir ya da kaşar ilave edebilirsiniz.

YUMUŞACIK PASTANE POĞAÇASI NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

Bir çay bardağı zeytinyağı

2 adet yumurta sarısı

1 yemek kaşığı toz şeker

Bir çay bardağı ev yoğurdu

Bir çay kaşığı tuz

Bir paket kabartma tozu

Bir paket kuru maya

3 su bardağı elenmiş un

Yarım su bardağı ılık su

YAPILIŞI

Bir kasenin içine unu, mayayı kabartma tozunu, şekeri ve tuzu ilave edip karıştırın.

Tam orta kısmını açıp yavaş yavaş ev yoğurdunu, zeytinyağını koyun.

Karıştırmaya başlarken azar azar su ilave edin.

Sert yoğurulan hamur daha yumuşak olur.

Akabinde üzerini streçleyip bir 30 dakika bekleyin.

Sonra avuç içi büyüklüğünde parçalar koparıp ellerinizle yoğurun.

Yuvarlak şekil verin.

Bu sırada yumurta sarılarını bir kasede karıştırıp fırça yardımıyla üzerine sürün.

170 derece ısıttığınız fırına koyun.

20 dakika çıkarın.

Afiyet şifa olsun...

Sağlıklı bir kahvaltının tek adresi! Bir kasesi tam bir ilaç deposu olan eşsiz yulaf ezmesi nasıl yapılır?