AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Damaklarda iz bırakan pastane poğaça tarifini mutfağınıza taşıdık. Okul ve iş yerine götüreceğiniz bu lezzet sayesinde daha sağlıklı beslenebilirsiniz. İçeriğine koyacağınız malzemeleri kendinizin belirleyeceği bu eşsiz lezzet için kolları sıvama vakti geldi. Yumuşacık olan bu poğaçalarla ustalara bile taş çıkaracaksınız.
Yumuşak ve lezzetli olmasını sağlayan püf noktalara dikkat etmeniz gerekiyor. Öte yandan damak zevkinize göre içeriğine zeytin, peynir ya da kaşar ilave edebilirsiniz.
Bir çay bardağı zeytinyağı
2 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı toz şeker
Bir çay bardağı ev yoğurdu
Bir çay kaşığı tuz
Bir paket kabartma tozu
Bir paket kuru maya
3 su bardağı elenmiş un
Yarım su bardağı ılık su
Bir kasenin içine unu, mayayı kabartma tozunu, şekeri ve tuzu ilave edip karıştırın.
Tam orta kısmını açıp yavaş yavaş ev yoğurdunu, zeytinyağını koyun.
Karıştırmaya başlarken azar azar su ilave edin.
Sert yoğurulan hamur daha yumuşak olur.
Akabinde üzerini streçleyip bir 30 dakika bekleyin.
Sonra avuç içi büyüklüğünde parçalar koparıp ellerinizle yoğurun.
Yuvarlak şekil verin.
Bu sırada yumurta sarılarını bir kasede karıştırıp fırça yardımıyla üzerine sürün.
170 derece ısıttığınız fırına koyun.
20 dakika çıkarın.