Gelinim Mutfakta parmak yağ mantısı tarifi burada! Parmak yağ mantısı nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Parmak yağ mantısı Gelinim Mutfakta'da günün yemeği seçildi. Kanal D'nin en çok izlenen yemek yarışmasında mücadele devam ederken bir gelin yaptığı yemeğe göre gün birincisi seçilecek. Peki, Parmak yağ mantısı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte Gelinim Mutfakta parmak yağ mantısı tarifi...

Gelinim Mutfakta parmak yağ mantısı tarifi ekrana geldi. Hafta içi her gün ekrana gelen dizi Kanal D'de yayınlanıyor. Televizyon başındaki izleyenler parmak yağ mantısı nasıl yapılır, malzemeleri neler? sorusuna yanıt arıyor. Lezzetli parmak yağ mantısı tarifini haberimizde.

PARMAK YAĞ MANTISI MALZEMELERİ NELER?

Hamuru için:

3 su bardağı un

1 paket instant maya

2 yemek kaşığı yoğurt

1 tatlı kaşığı tuz

Yarım su bardağı ılık süt

1 adet yumurta

İç harcı için:

200 gram kıyma

1 adet soğan

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı pul biber

Kızartmak için:

3 su bardağı sıvı yağ

Sosu için:

1 kase yoğurt

2 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı tereyağı

1 adet domates

Gelinim Mutfakta 29 Eylül gün birincisi kim oldu, çeyrek altını kim aldı? İşte Gelinim Mutfakta 29 Eylül puan durumu!

PARMAK YAĞ MANTISI NASIL YAPILIR?

Yağ mantısının iç harcı için soğanı rendeleyin.

Kıyma, tuz ve baharatlarla birlikte güzelce yoğurup üzerini streç filmle kapatarak buzdolabında dinlendirmeye aşın.

Kıyma buzdolabında dinlenirken mantının hamurunu hazırlayın.

Unun 2,5 su bardağı kadarını yoğurma kasesine alın.

Üzerine maya, süt, yoğurt, yumurta ve tuzu ekleyip karıştırın ve yoğurmaya başlayın.

Gerekirse biraz daha un ilave ederek sert, ele yapışmayan, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar yoğurun.

Hamuru oda sıcaklığında 40 dakika kadar mayalandırdıktan sonra bezelere ayırıp unlu bir zeminde orta incelikte açın.

Yufkaları normal mantıdan daha büyük karelere bölün.

Buzdolabında dinlendirdiğiniz kıymalı harçtan karelerin ortasına bir birer parça yerleştirin.

Hamurları bohça şeklinde kapatıp sıvı yağda güzelce kızartın.

Kızaran mantıları bir kağıt havlunun üzerine çıkarın.

Diğer yanda domatesi rendeleyin.

Salçayla birlikte suyunu çektirene kadar kavurun.

Sarımsağı ezip yoğurtla karıştırın.

Mantılarınızı yoğurt ve domates sosuyla birlikte servis edin.