Parmak ısırtan sufle tarifi! Denenmiş pastane kıvamında lezzet

Sufle çikolatalı ve çok lezzetli bir tatlı. Suflenin kıvamının tutması ise çok önemli. Peki teflon tavada yapılan bu tatlının püf noktaları neler? İşte yanıtı...

Lezzeti damakta iz bırakan sufleyi en çok çocuklar seviyor. Peki bitterle yapılan bu enfes tatlının kıvamı nasıl tutar? İşte detaylar...

Sufle pratik oluşuyla çşat kapı misafirlerinize yapabileceğiniz bir tatlı.

SUFLE TARİFİ İÇİN MALZEMELER

3 tane yumurta (yumurtalar büyükse 2 tane kullanabilirsiniz)

80 g bitter çikolata

Yarım su bardağı un

50 g tereyağı

Yarım su bardağı şeker

1 çimdik tuz

SUFLE NASIL YAPILIR?

Çikolatalı sufle yapmaya başlamadan önce ilk olarak fırını 220 derecede çalıştırın.

Tereyağını teflon tavada kısık ateşte erittikten sonra çikolatayı ekleyin ve karıştırarak eritin.

Eridikten sonra ocağı kapatarak unu ilave edin ve iyice karıştırın.

Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri karışım beyazlayana kadar çırpın.

Şeker tadının ön plana çıkması için tuzu ekleyip çırpın.

Çikolatalı harcı ilave ederek mikserle tekrar çırpın. Hamurumuz hazır.

Sufle kaplarınızı ya da ısıya dayanıklı küçük kaplarınız varsa içlerini yağlayarak hamurdan eşit şekilde hepsine paylaştırın.

Daha önceden fansız çalıştırdığınız ve ısıttığınız fırında 7-8 dakika da sufleniz hazır.

Fırından aldıktan sonra bir kaç dakika ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin sonra ister tabağa çevirip ister kaseden yiyebilirsiniz.

Kabınızı yağlamışsanız yapışmayacaktır.

Folyodan sufle kapları var onları da kullanabilirsiniz, onlarda da suflenin çok rahat çıktığını göreceksiniz.