Parke parlatmanın pratik yolu! Keşke daha önce bilseydim

Parke parlatmanın pratik yolu birçok insan tarafından merak ediliyor. Çünkü evlere girildiğinde pek çok insanın gözüne ilk çarpan yer zemin. Öte yandan bu noktada tercih edilecek bir parke temizleme yöntemi, ''keşke daha önce bilseydim'' bile dedirtebiliyor. İşte detaylar…

Ahşap zeminlerin doğallığını koruması ve güzel gözükmesi için düzenli olarak temizlenmesi ve bakım yapılması öneriliyor. Ayrıca yanlış temizlik ürünlerinin kullanılması ya da zeminlerin yanlış şekilde temizlenmesi, parkelerde solmaya veya mat bir görüntü oluşumuna neden olabilir.

Öte yandan bu noktada tercih edilecek bir temizleme yöntemi, parkelerin pratik bir şekilde temizlenmesinde yardımcı olabiliyor. Ayrıca parlamasında da faydalı olabiliyor. Bu nedenle, ''keşke daha önce bilseydim'' bile dedirtebiliyor.

PARKE PARLATMANIN PRATİK YOLU

Parke parlatmanın ve temizlemenin pratik yollarından biri, temizleme suyu ve 1 çay bardağı beyaz sirke ile gerçekleşiyor. Zira temizlik suyuna ilave edilen sirke, parkelerde ekstra bir koruma sağlayabiliyor. Bunun yanı sıra mikropların temizlenmesinde faydalı olabiliyor. Ek olarak beyaz sirke, ahşabın nemini dengeleyebilir ve yüzeydeki mat görüntüyü adeta ortadan kaldırabilir.

Ancak beyaz sirkenin doğru miktarda ayarlanması gerekir. Çünkü fazla eklenen sirke, ahşabın yüzeyinde kalıntı oluşmasına sebep olabilir. Bu da istenmeyen sonuçlarla karşılaşılmasına neden olabilir.