Parfümü buzdolabında saklayın! Faydasına şok olacaksınız

Parfümleri genelde banyo dolabına ya da yatak odasındaki şifonyerin üzerine koyarız. Peki, parfümün buzdolabına koyulduğunu hiç duydunuz mu? Bilmiyorsanız hemen buzdolabında yer açın çünkü faydasını duyunca siz de parfümleri buzdolabına koymak isteyeceksiniz. İşte parfümü buzdolabına koymanın faydaları...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Parfümlerin kalıcılığı özellikle gün boyu dışarda olanlar için çok önemli. Peki, parfümün buzdolabında saklanması gerektiğini biliyor muydunuz?

Parfümleri genelde banyo dolabına ya da yatak odasındaki şifonyerin üstüne koyarız. Bu yerler anlaşılır bir şekilde mükemmel bir güzellik köşesi olsa da pahalı parfümünüzün kalitesini düşürüyor da olabilirler. Bu durumun birkaç nedeni var. Parfümünüzü buzdolabında saklamak tuhaf bir fikir gibi görünebilir ancak bunu yapmanın birçok faydası vardır.

Yüksek sıcaklıklar koku bileşiklerinin parçalanmasına ve oksitlenmesine neden olarak kokuda değişikliklere ve raf ömrünün kısalmasına neden olabilir. Öte yandan soğuk, bu bileşiklerin stabilize edilmesine ve oksidasyonun önlenmesine yardımcı olarak kokunun daha uzun süre taze ve canlı kalmasını sağlayabilir.

PARFÜMÜ BUZDOLABINDA SAKLAMANIN FAYDALARI

Raf ömrünün uzaması: Isı ve güneş ışığı parfümün daha çabuk bozulmasına neden olarak kokuda değişikliklere ve raf ömrünün kısalmasına neden olabilir. Parfümünüzü buzdolabı gibi serin ve karanlık bir yerde saklamak, kokunun daha uzun süre korunmasına yardımcı olabilir.

Tazeliği korur: Parfümler, özellikle ısı ve ışığa maruz kaldıklarında zamanla buharlaşabilen uçucu bileşiklerden oluşur. Kokunuzu buzdolabında saklayarak bu oksidasyon sürecini yavaşlatmaya ve parfümünüzün daha uzun süre taze ve canlı kokmasını sağlayabilirsiniz.

Cildi rahatlatır: Serin bir koku uygulamak, özellikle sıcak yaz günlerinde cilt üzerinde canlandırıcı ve sakinleştirici bir etki yaratabilir. Parfümünüzü buzdolabında saklamak bu hissi artırmaya yardımcı olabilir ve koku uygulamanızı daha da keyifli hale getirebilir.

HER PARFÜM BUZDOLABINA UYGUN DEĞİL

Aşırı sıcaklıkların ve geniş sıcaklık dalgalanmalarının da koku üzerinde olumsuz etki yaratabileceğini unutmamak önemlidir. Dondurucuda veya çok soğuk olan herhangi bir yerde saklamaktan kaçının. Sık sık açılmasının büyük sıcaklık dalgalanmalarına neden olabileceği aile buzdolabında saklanması da ideal değildir.

Ancak tüm parfümlerin soğutmaya uygun olmadığını unutmamak gerekir. Bazı kokular, soğuk sıcaklıklara maruz kaldığında zarar görebilecek hassas bileşenler içerir. Örneğin, narenciye kokuları genellikle soğuk sıcaklıklara maruz kaldığında katılaşabilen veya bulanık hale gelebilen esansiyel yağlar içerir. Parfümünüzün güvenli bir şekilde soğutulup saklanamayacağından emin değilseniz üreticinin talimatlarını kontrol edin veya bir koku uzmanına danışın.