Papatya suyu ile saç açma işlemi nasıl yapılır? Saçlara doğal açıcı tarifi

Doğal saç açıcı olarak bilinen papatya suyu hem saç dökülmesini engeller hem de saç köklerini besler. Peki, papatya suyu saça nasıl uygulanır? Papatya suyunun saça faydası nedir? Papatya suyu ile merak edilenleri bir araya getirdik.

Papatya suyu saçın rengini açmasıyla biliniyor. Eğer saç için doğal ürünleri tercih ediyorsanız papatya suyunu da mutlaka bakım ürünleriniz arasında bulundurun. Papatya suyu ile saç açma işlemini merak edenler için işte en önemli püf noktalar...

Saç rengini açmak için kimyasallara çok para vermenize gerek yok. Eczanelerde satılan papatya suyu hem saçı besliyor hem de saçı bir ton açıyor. Ayrıca papatya suyunu aktarlardan kuru papatya alarak evde kendiniz de yapabilirsiniz. İşte papatya suyu ile ilgili bilinmesi gerekenler...

PAPATYA SUYU İLE SAÇ AÇMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Papatya suyu ile saç açmak için önce 1 su bardağı papatya kurusu ile en az 2 su bardağı suyu kaynatın.

Kaynayan su rengini saldıktan sonra 15 dakika kadar soğumaya bırakın.

Soğuyan papatya suyunun tamamını saça uygulayın ve güneşe çıkarak kurumasını sağlayın.Güneşe çıkamayanlar saç kurutma makinesini de deneyebilir.

Bu işlem sonrasında saçınız bir tona yakın açılacaktır. Daha kesin bir sonuç için bu işlemi 4-5 günde tekrar edenler de var.

PAPATYA SUYUNUN SAÇA FAYDALARI

Saç köklerini besler

Saç dökülmesine iyi gelir

Cildi besler ve onarır

Sinirleri yatıştırır