Pankek krep, Türk mutfağının harikalarından biridir. Yuvarlak, sarı ve çok lezzetli olmakla birlikte yanında süzme peynir, reçel, zeytin gibi kahvaltılık ürünlerle tüketilir. Hem yetişkinler hem de çocuklar tarafından sevilen pankek krep tarifi yeni yapacak kişiler tarafından merak ediliyor. Peki pankek krep nasıl yapılır? İşte pratik pankek yapımı, tarifi ve malzemeleri
PANKEK VE KREP KAÇ KALORİ?
Pankekin bir porsiyonu (180 gr) 437 kcal’dir.
Krepin bir porsiyonu (100 gr) 187 kcal’dir.
PANKEK TARİFİ
Malzemeler;
1 su bardağı süt,
1,5 su bardağı un,
1 paket vanilin (5 gr),
1 paket kabartma tozu (10 gr),
1 yemek kaşığı silme toz şeker,
1 adet yumurta,
1 fiske tuz.
Yapılışı;
Bir kaba yumurtayı kırıp çırpalım. Üzerine toz şekeri, sütü, unu, kabartma tozunu, tuzu ve vanilini ilave edip iyice çırpalım. Yapışmaz bir teflon tavayı ocağa alıp ısıtalım. Pankeklerinizin hangi büyüklükte olmasını istiyorsanız o miktarda hamur alıp tavaya dökelim. Hamurun üstü göz göz olunca bir spatula yardımı ile arkasını çevirelim. Her iki tarafını da pişirdikten sonra pişen pankekleri servis tabağına alalım. Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım. Penkeklerimizi bal, çikolata, tahin, pekmez ve istediğiniz meyveler ile servis yapın.
2 adet yumurta
2 su bardağından biraz az un
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
Pişirmek için margarin veya sıvı yağ
KREP TARİFİ
Kahvaltılık krep hazırlamak un, süt ve su ile hiç topak kalmayana kadar iyice çırpın.
Yumurtaları ekleyin biraz daha çırpın.
Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur edin.
Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar margarin veya sıvı yağ koyup kızdırın.
Tavaya 1 kepçe krep hamuru dökerek yayın. Her iki tarafını çevirerek orta ateşte pişirin.