Pankek değil, yumuşacık kahvaltılık pofuduk tarifi! Peynir, zeytin ve reçel ile tüketebilirsiniz

Kahvaltıya enfes bir lezzet sunuyoruz. Kahvaltılık pofuduk çok nefis. Peki asla yağ çekmeyen pofuduk hamur nasıl yapılır?

Şekli pankek benzeyen pofuduk hamur çok daha yumuşak. Kahvaltılıklarla beraber tüketilebilen pofuduk kahvaltılık nasıl yapılır?

KAHVALTILIK POFUDUK TARİFİ

1 adet yumurta

1,5 su bardağı süt

2 su bardağı un

1 su bardağı beyaz peynir (ufalanmış)

1 paket kabartma tozu

1/2 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı karabiber

2 yemek kaşığı sıvı yağ

KAHVALTILIK POFUDUK TARİFİ NASIL YAPILIR?

Geniş bir kaseye yumurtayı kırın ve hafifçe çırpın.

Üzerine sütü ilave edip çırpmaya devam edin.

Sıvı yağ hariç geriye kalan tüm malzemeleri kaseye ekleyin ve malzemeler birleşinceye dek karıştırın.

Son olarak sıvı yağı da ekleyin ve spatula yardımıyla karıştırın.

Tost makinesi ısıtın ve bir fırçayla hafifçe yağlayın.

Kaşıkla karışımdan alarak tost makinesine yuvarlak bir pofuduk olacak şekilde dökün.

Tost makinesini açık halde tutarak her iki yüzünü de 7 dakika kadar pişirin.

Kahvaltılık pofuduklarınızı sıcak servis edin, afiyet olsun!