Pandispanya tarifi! Yumurtayla ilgili o detayı herkes yanlış biliyor, pastane ustaları böyle yapıyor

Lezzetli bir yaş pastanın temelini pandispanya oluşturur. Bu yüzden pandispanya tarifinde yumurtasından karıştırılmasına kadar her detay çok önemli. Doğru bilinen bir yanlış pandispanyada kabarcıklara neden olabilir. İşte sünger gibi pandispanyanın tarifi ve püf noktaları...

PANDİSPANYANIN PÜF NOKTALARI

Tüm pandispanya tariflerinde yumurta ve şekerin çırpılmasına dikkat çekilir. Fakat yumurta aklarını çok fazla çırpmaktan kaçının, çünkü bu çok fazla hava kabarcığı içeren topak topak bir kek oluşmasına neden olacaktır. Fazla çırpılmış yumurta akı grenli ve topaklı görünecektir.

Yumurta sarısı karışımını yüksek hızda karıştırın. Çırpıcıdan bırakıldığında 3-4 saniye süren bir şerit izi oluşturduğunda hazırdır.

Yağ kullanacaksanız yağı eklerken önce hamurdan biraz karıştırın. Bu, hamuru söndürmeden yağın dahil edilmesine yardımcı olur.

Pandispanyanın ortasına batırdığınız kürdan temiz çıktığında pişmiş demektir. Yükseltilmiş bir merkez ve altın kahverengi bir renk arayın.

Dilimlemeden önce tamamen soğumasını bekleyin. Bu, yırtılmadan pürüzsüz, eşit katmanlar elde etmenize yardımcı olur.

Katmanları dilimlemenin en iyi yolu, bir kek bıçağı veya tırtıklı kenarlı herhangi bir uzun, ince bıçak kullanmaktır. Eşit dilimler için kek düzleştiriciyi de kullanabilirsiniz.

PANDİSPANYA MALZEMELERİ

4 adet oda sıcaklığında yumurta

1 su bardağı toz şeker

Yarım çay bardağı ılık su

1 paket kabartma tozu

1 paket şekerli vanilin

1 su bardağı tepeleme + 2 yemek kaşığı un

Çay kaşığının ucuyla tuz

PANDİSPANYA TARİFİ

1. Pandispanya yapımında yumurtaların beyazı ve sarısından ayrılır. Sarıları şekerle rengi açılana kadar mikserle çırpın. Daha sonra ılık su eklenip çırpmaya devam edin. Çok fazla çırpmayın.

2. Kabartma tozu, vanilya ve un ekleyin. Mikseri bırakın ve tahta kaşıkla karıştırın.

3. Yumurta aklarını da tuzla kar beyaz olana dek çırpın ve karışıma ekleyip aynı şekilde karıştırın. Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin ve karışımı dökün. 180 derecede ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin. Pandispanyanız pasta için hazır. Afiyet olsun...

Kilosu 60 TL! Günde 1 fincanı yetiyor, D vitamini kaynağı olan tek ürün alzaymırdan koruyor