Pandemi sürecinde kalıcı makyaj nasıl yapılır? Maskeye göre makyaj olur mu?

Pandemi sürecinde kalıcı makyaj birçok kadın için kurtarıcı oldu. Peki, kalıcı makyaj nasıl yapılır? Maske nedeniyle ''makyaj bozulacak'' korkusu yaşayanlar için kalıcı makyaj önerileri haberimizde.

DHA

Kalıcı makyaj koronavirüs sürecinde popüler hâle geldi. Pandemi döneminde maskeler hayatımızın bir parçası hâline gelirken bu durum makyaj takıntısı olanları tedirgin etti. Hatta birçok insan artık maskeye göre makyaj yapıyor. Maske nedeniyle "makyaj bozulacak" korkusu yaşayanlar çareyi kalıcı makyajda buldu. Peki, kalıcı makyaj nasıl yapılır?

DHA'ya açıklamalarda bulunan Kalıcı Makyaj uzmanı Sinan Yılmaz maske kullanan kadınlara önerilerde bulundu. Dudak kontürünü maske takmak zorunda olan tüm kadınlara tavsiye eden Yılmaz, dudak kontürünün asimetrik dudak yapılarını değiştirdiğini, dudak hattının bu sayede ortaya çıktığını ve cansız dudakların renk aldığını belirtti. 

Yapılan işlemlerin uzun süre kaldığını ve birçok ünlünün de bu işlemi yaptırdığını dile getiren Yılmaz, işlem sayesinde hem daha dolgun, daha renkli ve asla bozulmayan ruj görüntüsüne kavuşacaklarını söyledi.

“İYİ ARAŞTIRMA YAPILMASI GEREKİYOR”

Kullanılan ürünlere dikkat edilmesi gerektiğini belirten Yılmaz, vatandaşları şu şekilde uyardı:

"Kalitesiz ürünler ve bilinçsiz uzmanlar tarafından yapılan uygulamalar bazen mutsuz eden sonuçlar ortaya çıkabilir. İyi bir araştırma yapılması gerekiyor. Ruj var gibi doğal görümlü dudaklara sahip olmanız sadece 2 saatinizi alacak. Bu sayede maske takarken veya yemek yerken rujunuz asla bozulmayacak. Yıllar geçtikçe güzelleşen bu uygulama size uzun zaman kazandıracak. İstenildiğinde yapılan işlemin üzerine herhangi bir renkte ruj uygulanabilir."