Pandemi saç stilini değiştirdi! İşte 2021 saç kesimi modası

Pandeminin en çok etkilediği alanlardan biri de şüphesiz kuaför hizmeti oldu. Kuaföre gidemeyen herkes saçını evde boyadı veya kesti. Amatörce yapılan bu değişimleri aylarca düzeltmekle uğraştıklarını söyleyen Saç Stilisti Kuaför Volkan Kartal, “Her üç müşterimizden birinin saçı bu şekilde. Aylardır biz pandeminin neden olduğu saçlardaki hasarı düzeltmekle uğraşıyoruz.” dedi. İşte pandemi döneminin saç modelleriyle ilgili detaylı bilgiler…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Pandemi döneminde hemen hemen birçok kişide kısa ve küt saçları görmeye başladık. Bu stili kullanmanın evde insanlara daha kolay geldiğini belirten Saç Stilisti Kuaför Volkan Kartal, saçların pandemiden nasıl etkilendiğini ve kuaförlük sektörünün Türkiye’deki yerini anlattı.

AYLARCA SAÇLARI DÜZELTTİK

Pandemide en çok sipariş verilen ürünler kuaför malzemeleri olmuş, bunların hasara yol açtığı da söyleniyor. Siz neler söylemek istersiniz?

Pandemi döneminde insanlar evlerinde saçlarını kesti, düzeltti, boyadı, sonrasında ise bu saçlarda büyük hasarlar oluştu. Her üç müşterimizden birinin saçı bu şekilde aylardır biz pandeminin neden olduğu saçlardaki hasarı düzeltmekle uğraşıyoruz. Hatalar oldu, koyulaşmalar oldu. Sonrasında bunları düzeltmek kolay olmadı. Ortalama salonlarımıza bizim günde 60-90 kişi giriyor, inanır mısınız en az 30’u saçları sıkıntılı. Pandemide boyanıp zarar görmüş saçlar… Bu süre onları düzeltmekle geçti. Maddi manevi aslında karşı tarafa bir külfet oluyor.

PANDEMİ DÖNEMİNDE TERCİH KISA SAÇ OLDU

Pandemide insanların yöneldiği saç stili oldu mu?

İnsanlar daha kısa ve küt saçları tercih etti. Biz hayalet kesim dediğimiz kesim çıkardık. Kullanıcı çok rahat etti. Bu şekilde yüzlerce saç kestim ve çok güzel dönüşler alıyoruz. Çünkü bu saç modeli yıkarken, tararken ve boyarken kullanıcıyı zorlamıyor.

YENİ YEPYENİ MODELLER

Pandemi sonrası yeni saç stilleriniz hakkında ipucu verir misiniz?

Volkan Kartal markası olarak sektöre yön verdiğimizi biliyoruz. Daha önce söyleşilerde saç stilleri hakkında bilgi verdim. Bu söyleşiyi okuyanlar bizden önce o saç stillerini yapmaya başladılar. Bu nedenle bu kez ipucu vermeyeceğiz ancak çok güzel saç stillerimizin olduğunu söyleyebilirim.

DÜNYAYA AÇILIMIN İLK ADIMI

Mesleki olarak yeni projeleriniz var mı?

Meslekten iyi para kazanan lüks yaşam süren bir arkadaşım vardı, bir gün bulunduğumuz ortamda genç bir kız ona mesleğini sordu ‘Müteahhit’ cevabını verince şaşırdım. Bana, kuaförlüğün üçüncü sınıf işletme gibi algılandığını söyledi. O gün kendime söz verdim, önce çalıştığım salonun en iyisi, sonra ülkemin en iyi kuaförü olacağım. Açtığım kuaför salonuna dünyanın her yerinden insanlar getireceğim ve basit olarak algılanan bu mesleğe statü kazandıracağım. 2014’te bir salon açtım şu anda 2021’e giriyoruz bana göre dediğim her şeyi yaptım ve artık bu mesleği esnaflıktan çıkartıp bir işadamı statüsüne soktuğuma inanıyorum.

Hedefleri olan bir insanım, pandemiden sonra hayata geçecek projem Londra’da Volkan Kartal salonu açacağız. Ben yine Türkiye’de olacağım ama markayı dünyaya açacağız bunun ilk başlangıcını Avrupa’dan yapacağız. Pandemiden sonra çok güzel şeyler olacağına inanıyorum.

TÜRKİYE DÜNYA’NIN EN İYİSİ

Dünyada kuaförlük mesleği Türkiye ile kıyaslandığında ne durumda?

Türkiye kuaförlük alanında dünyanın en iyisi. Önceden hanımefendi bize geldiği zaman yurt dışında bir stilistin saçını gösterirdi. Şimdi onlar bizim yaptığımız saçları gösteriyorlar. Artık örnek biziz. Sektörde dünyaya yön verdiğimize gerçekten inanıyorum.