Pandemi döneminde en çok yaptırılan estetik uygulamaları

Pandemi döneminde uzun süre evde vakit geçiren kadınlar soluğu güzellik merkezlerinde aldı. Botoks, dolgu, gençlik aşıları, lazer ve ameliyatsız yüz gençleştirme en çok tercih edilen estetik uygulamalarının başında geliyor.

Pandemi döneminde birçok insan yeni hobi edinirken, birçok insan da bu süreci güzellik uygulamaları yaptırarak değerlendirdi. Moral düzeltmek için estetik merkezlerine koşanların çoğunluğunu kadınar oluşturuyor. En çok yapılan işlemlerin başında ise leke tedavisi, skar tedavisi, gençleştirme uygulamaları, ameliyatsız yüz gerdirme, ameliyatsız gençleşme ve boyun germe işlemleri geliyor.

DHA'nın haberine göre Medikal Estetik Hekimi Uzman Doktor Yahya Yiğit, pandemi öncesine oranla hasta sayısında iki kat artış yaşandığına dikkat çekti. Yiğit, pandemi döneminde estetik uygulamalarıyla ilgili şunları söyledi:

"Yaşanan bu pandemi süreci, insanlarda ciddi şekilde bir moral bozukluğuna sebebiyet veriyor. Bu da insanları kendilerini daha iyi hissetme adına bazı farklı yollara ve farklı araçlara sevk ediyor. Bunların en önemlisi de kişisel bakımlarıdır. Kişisel bakımları için en çok tercih ettikleri uygulamalar da genellikle medikal estetik uygulamaları oldu. Buna bağlı olarak biz de bu süreçte ciddi şekilde bir yoğunluk yaşamaya başladık."

PANDEMİ DÖNEMİNDE ESTETİK OPERASYONLARINDA PATLAMA YAŞANDI

Diyarbakır'da kadınlar, pandeminin yarattığı olumsuz psikolojiden kurtulmak için medikal estetik uygulamalarına yöneldi. Kliniklere başvuran kadınlar daha çok, botoks, dolgu, gençlik aşıları, lazer ve ameliyatsız yüz gençleştirme işlemlerine rağbet gösteriyor.

Medikal estetik hekimi Uzman Doktor Yahya Yiğit, pandemi sürecinde kliniğe gelen hasta sayısında 2 kat artış yaşandığına dikkat çekerek, "Pandemi sürecinde yoğunluğumuz daha da arttı, hasta sayımız iki katına çıktı. Geç saatlere kadar çalışıyor olmamıza rağmen çoğu zaman randevuları yetiştirmekte zorlanıyoruz." dedi.

20 YAŞINDAN İTİBAREN YAPTIRILIYOR

Pandemi öncesine oranla hasta sayısında iki kat artış yaşandığına dikkat çeken Yiğit, şöyle konuştu:

"Pandemi sürecinde hasta sayımız iki kat arttı diyebilirim. Her ne kadar hem kadınlar hem de erkekler kliniğimize başvursa da başvuranların kadın ağırlıklı olduğunu söyleyebilirim. Eskiden daha ileri yaştaki kişiler bu işlemleri tercih ederken şu an 20 yaşından itibaren hemen hemen birçok insan bu işlemleri yaptırıyor. En çok yaptığımız işlemler, leke tedavisi, skar tedavisi, gençleştirme uygulamaları, ameliyatsız yüz gerdirme, ameliyatsız gençleşme ve boyun germe işlemleri oluyor."