Pancar yaprağının faydaları saymakla bitmiyor. Pancar yaprağı düzenli olarak tüketildiğinde ilaç yerine geçtiği biliniyor. Çünkü pancar yaprakları içerisinde, kendisinden kat kat fazla protein, fosfor ve çinko, B6 vitamini, magnezyum, potasyum, bakır ve manganez ve bol miktarda antioksidan bulunmaktadır. En inatçı sivilcelere dahi çözüm olan pancar yaprağı yaraları iyileştiriyor ve kemikleri güçlendiriyor.
SİVİLCELERİ YOK EDER
İçerisinde bulunan B vitamini ve fosfor sayesinde ciltle bulunan sivilceleri yok eder. Pişirilip ezilmişi vücuttaki yaralara, morluklara ve şişliklere sarıldığında tedavi edici özelliği bulunmaktadır. Bu bitki, lösemi, kanser ve verem gibi ciddi hastalıklardan koruyarak, tedavisine yardımcı olacaktır. Bu nedenle düzenli bir şekilde hastalık boyunca tüketilmesi gerekir.
YARALARI İYİLEŞTİRİYOR
Kırmızı pancar yaprağı, haşlanarak ciltte bulunan yaralara soğuk şekilde uygulandığında ve belli süre bu şekilde bekletildiğinde hücre yenilenmelerini artırarak yaraların çok daha hızlı iyileşmesini sağlamaktadır.
STRESİ ÖNLÜYOR
İçerisinde bulundurduğu B vitaminiyle fosfor sayesinde meydana gelen stresli durumların önüne geçmektedir. Başta çocuklar olmak üzere birçok kişide bağışıklık sisteminin güçlenmesine önemli etkilerde bulunur. Yaprağın bu faydasından yararlanmak için bol bol ve sık sık tüketmeniz gerekmektedir.
KARACİĞER HASTALIKLARINI ÖNLER
Özellikle havuç suyuyla pancar suyu karıştırıldığında alyuvarları daha hızlı çoğaltır. Mide ve bağırsaklardaki rahatsızlıkları tedavi edici özelliği bulunmaktadır. Karaciğer hastalıklarını önler varsa tedavisinde yardımcı olur.
KAN YAPICI ÖZELLİĞİ VAR
Herhangi bir hastalık nedeniyle ya da doğal olarak kansız olanların kırmızı pancar yaprağını dolaylı ya da doğrudan tüketmeleri durumunda kan yapımı daha da hızlanır. Bu etkiyi görebilmek için kırmızı pancar yaprağını düzenli bir şekilde tüketmelisiniz.
BAĞIRSAKLARI ÇALIŞTIRIR
Mide ve bağırsaklara iyi gelir. Pancar yaprağının mide ve bağırsaklarda oluşan rahatsızlıkları tedavi edici özelliği bulunmaktadır. Mide ekşimesini yatıştırır.
ŞEKER HASTALARI TÜKETMEMELİ
Kırmızı pancar yaprağı, birçok şekilde tüketilebilmektedir. Kavrulur, salata yapılarak ya da doğrudan yenebilir. Yetişkin bir kişi için günde 400 gramdan daha fazla pancar tüketmek maksimum bir değerdir. Kırmızı şeker pancarı, tamamen bitkisel bir ürün olduğu için insanlarda çok ciddi sorunlara ya da yan etkilere neden olmamaktadır. Bu nedenle yetişkin bir insanın günlük olarak 500 gramdan daha fazla olmayacak şekilde kırmızı pancar yaprağı yemesi herhangi bir soruna neden olmayacaktır. Özellikle şeker hastalarının şeker pancarı yaprağını yemekten kaçınmaları gerekir. Aksi durumda ciddi sağlık problemleri ortaya çıkabilir.