Pamuk tarlasından bile yumuşak ellerin sırrı! Sarı yağın kerameti...

Antioksidan, antibakteriyel ve antiseptik özelliklere sahip olan limon kabuğundan elde edilen yağın mucize faydalarını sizler için araştırdık. Limon kabuğu yağı, kış aylarında kurumuş yıpranmış cilt dokusunu pamuk tarlası gibi yumuşatır. Pamuk gibi ellerin sırrındaki bu kerameti mutlaka evde bulundurun. İşte limon kabuğu yağının cilde faydaları...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Limonun kabuğu içi tohumu çekirdeği yaprağı ağacı yağı bile faydalı olan bir besindir. Akdeniz iklimine uygun olan limon tam bir C vitamini kaynağıdır. Kabuğundan ve çekirdeğinden ayrı ayrı yağ elde edilir. Soğuk kompresle elde edilen limon kabuğu yağı, yumuşacık ellerin sırrıdır. Eskilerin sarı yağın kerameti olarak gördüğü limon kabuğu yağı sayesinde cilt yüzeyinde kuruma engellenir.

Limon kabuğu yağı kozmetik ve ilaç fabrikalarında ham madde olarak kullanılır. Alternatif tıbbın en etkili doğal ilacı olarak kabul edilir.

LİMON KABUĞU YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

Kış aylarında artan ciltte kurumanın önüne geçmek için limon kabuğu yağı önerilir. Bir damla sürüldüğünde gün boyu ellerin yumuşacık kalmasını sağlar.

Göğüs arası ve koltuk altına sürülen limon kabuğu yağı, gözeneklerdeki yağları azaltarak terlemenin neden olduğu kokuyu engeller.

Diz ve dirseklerde sıklıkla kabuklu kuruma yaşanır. Ancak limon kabuğu yağı bu alanlardaki kabukları yumuşatır. Kararmanın önüne geçerek pigment sayısını dengeler.

Limon kabuğu yağından az bir miktarda sivilce yüzeyine uygularsanız. Hızla kurumasını ve iz bırakmadan yok olmasını sağlar.

10 yaş gençleştirme garantili yağ! Günde sadece bir kapsül tüketerek...