Pamuk gibi puf puf kabarıyor! Yumuşacık poğaça tarifi, çay saatiniz şenleniyor

Yumuşacık poğaça yapmak çok basit. İftar sonrası çayınıza eşlik edecek poğaça nasıl yapılır? Yumuşacık poğaçanın püf noktaları neler?

15 dakika mayalanması gereken yumuşacık poğaça nasıl yapılır? Sade veya zeytin, peynirle tüketilebilen poğaça nasıl yapılır?

YUMUŞACIK POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler

Hamuru için;

1 su bardağı ılık su (200 ml)

1 su bardağı ılık süt (200 ml)

1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)

1 adet yumurta akı

1 yemek kaşığı aktif kuru hamur mayası

1 yemek kaşığı toz şeker

2 tatlı kaşığı tuz

6 su bardağı un

Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı

Susam

Hazırlanışı

Öncelikle yoğurma kabına ılık su, ılık süt, kuru maya ve şekeri alarak tel çırpıcı ile karıştıralım.

15 dakika kadar mayanın aktifleşmesi için bekleyelim.

Sürenin sonunda üzerine yumurta akı, sıvı yağ ve tuzu ekleyerek son kez karıştıralım.

Yavaş yavaş unu ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayalım. Bu aşamada unu yavaş yavaş kontrollü eklemelisiniz.

Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde ettikten sonra üzerini streç film ve temiz bir örtü ile örterek hamurumuzu 50 dakika mayalanmaya bırakalım.

Mayası gelen hamurun havasını aldıktan sonra un serptiğimiz tezgaha alarak toparlayalım.

Hamuru önce 4 parçaya ayıralım. Ardından her bir parçayı 5'e ayırarak 20 eşit parça elde edelim.

Bu aşamada fazla olan hamurlardan alıp az olan hamurlara ek yaparak eşit hamurlar elde edebilirsiniz.

Her bir parçayı elimizle yuvarlayarak şekillendirelim.

Şekillendirdiğimiz poğaçaları pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.

Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serperek 15 dakika daha tepsi mayası için bekletelim.

Bu şekilde poğaçalarınız daha yumuşak olacaktır.

Tepsi mayası da gelen poğaçaları 180 °C fırında fansız ayarda 20 dakika pişmeye bırakalım.

Güzelce kabaran puf puf poğaçalarımız oda ısısına geldikten sonra servise hazır. Afiyet olsun!