Palm yağı tehlikesi! Raflardaki ürünlerin çoğu...

Palm yağlı ürünler market raflarında yerini alıyor. Palm yağı organları negatif etkiliyor ve sağlığınızın dinamiğini bozuyor. Peki palm yağı neden riskli?

HABER MERKEZİ

Palm yağını, günümüzde birçok hazır gıdayla çoğu zaman farkında olmadan tüketiyoruz. Peki bu yağ sağlığımızı nasıl etkiliyor? İşte yanıtı...

Palm yağı, palmiye ağaçlarının meyvelerinden elde ediliyor. Dünya'da en çok kullanılan bitkisel yağ olduğu belirtiliyor... Uluslararası çevre kuruluşu Greenpeace, süpermarket raflarında gördüğümüz ambalajlı ürünlerin çoğunun palmiye yağı içerdiğine dikkat çekiyor. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütü gibi kuruluşlar palmiye yağıyla ilgili tüketicileri uyarıyor...

İşte sağlıklı alternatifler

Palm yağı da dahil işlenmiş süpermarket yağlarının çoğu aynı şekilde zararlı etkiye sahiptir. Dolayısıyla bu yağları içeren gıdalar beslenmeden çıkarılmalı, içlerinde doğal yağ bulunan çiğ kuruyemiş (ay çekirdeği, kabak çekirdeği, ceviz), zeytin, avokado, yeşil yapraklı sebzeler gibi sağlıklı kaynaklar tüketilmelidir.