Palamutun tanesi 40 TL! Canan Karatay palamutun faydasını açıkladı

Balık sezonunun ilk meyvesi palamut oldu. Tanesi 40 ile 75 TL arasında satılan palamutun faydası zekayı artırması ve D vitamini. Canan Karatay'ın da önerdiği balıklardan biri olan palamutu pişirmenin birkaç yöntemi var. İşte palamutun faydaları ve Karatay'ın pişirme önerileri…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Palamut zeka besleyen ve D vitamini açısından güçlü bir balık. Palamut sezonu açılmışken bol bol pişirmenin tam zamanı. Palamutun tanesi 40 ile 75 TL arasında değişiyor.

Canan Karatay'ın da Omega-3 ve zeka için mutlaka tüketin dediği balıklardan biri olan palamutun faydalarını ve Canan Karatay'ın palamutu pişirme yöntemini derledik.

CANAN KARATAY'DAN PALAMUT PİŞİRME TÜYOLARI

Izgara kısık ateşte olmalıdır. Mangal olacaksa köze tuz eklenmeli.

Izgara yaparken pişerken çatlamaması için balığı sırtından çizin. Dış kısmına fırça yardımıyla zeytinyağı sürün. Izgarayı önceden ısıtmayı da ihmal etmeyin.

Kızgın yağda kızartma yapılmamalıdır. Balık sos veya una bulanarak yağda kızartılmamalıdır. İlla kızartma olacaksa kısık ateşte tereyağı veya zeytinyağı ile pişirilmelidir.

Balık mevsimine göre ızgara, fırın ya da buğulama olarak pişirilebilir. Bol salata, soğan, roka ile birlikte yenilebilir.

Balık yedikten sonra yarım avuç içi kadar tahin helvası yenebilir.

Balığı kapağı kapalı tencerede pişirin. Etli kısmı kılçıklı kısmından ayrılmaya başlamışsa balık pişmiş demektir.

Fırında pişirirken balıkların üzerine tereyağı veya zeytinyağğı sürün.

PALAMUTUN DİĞER BALIKLARDAN FARKI

Sadece beyin değil aynı zamanda çocuklarda vücut gelişimini destekleyen palamut balığı kış aylarında alınması imkansız olan D vitaminini de sağlar. Vücudun yüzde 60 D vitaminini karşılar. Beynin işlevselliğini artırarak sağlık sorunlarını ortadan kaldırıyor.

PALAMUTUN FAYDALARI

En ilgi çekici faydası ise beyin içindir. Beyin sağlığında etkili olan omega-3 yağ asidi bakımından zengin olan palamut balığı, haftada en az iki defa tüketilmelidir.

Kemik ve kasları güçlendirir.

Dişleri sağlamlaştırır.

Kötü kolesterolün düşmesini sağlayan etkili madde potasyumdur. Palamut balığı da bu mineral açısından oldukça zengindir.

Palamut balığı aynı zamanda göz içindeki görme yetisini sağlayan sarı noktayı güçlendirir. Bu sayede ileri yaşlarda görülme ihtimali olan göz hastalıklarını engeller.

Dış etkenlerden kaynaklı hücrelerde hızla deformasyon yaşanır. Palamut balığı bu durumu ortadan kaldıran güçlü bir besindir. Düzenli tüketildiği taktirde kanser riskini ortadan kaldırıyor.