Hilal Çakır
Yüksek oranda Omega-3 içeren palamutun tarifi merak ediliyor. Palamut alırken dilimlenmiş olarak satın alırsanız mutfakta vakitten kazanabilirsiniz. Palamutu ister fırında ister tavada pişirebilirsiniz. Palamut kızartmasını sevenler için en pratiğini derledik. Kızartma konusunda dikkat edilmesi gereken püf nokta palamut en çok yağı çeken balıklardan biri. Bu yüzden kızarttıktan sonra muhakkak yağı bir peçete veya kağıtla alın. İşte kış ayına özel nefis palamut tarifi...
PALAMUT NASIL PİŞİRİLİR?
2 adet dilimlenmiş palamut
1 su bardağı galeta unu
Yarım çay bardağı un
Bir çay kaşığı kadar toz biber, karabiber, toz nane, toz fesleğen
1 su bardağı kızartma yağı
PALAMUT TARİFİ
Dilimlenmiş palamutları iyice yıkayın. Akabinde baharatları bir kapta karıştırın.
Palamut dilimlerini bu baharatlara batırın. Ardından una ve galetaya batırıp kızartın.
Yağ çeken bir peçetenin üzerine koyun. Çünkü palamut balığı çok fazla yağ çeker.
Ardından servis edeceğiniz tepsiye roka ve turpla beraber koyun. Afiyet olsun.
PALAMUTUN FAYDALARI
Kalp ve damar sağlığına faydalıdır
Bağışıklığı güçlendirir
Stres yönetimi için faydalıdır
Omega-3 deposudur
Bilişsel işlevi artırır. Kalp dostu olduğu kadar beyin dostudur