Pahalı kremlerden daha etkili! Kuru cildi nemlendiriyor

Kuru cilt kış aylarında birçok kişinin sorunu. Evde basit maskelerle cildinizi koruyabilirsiniz. Mor Papatya'ya açıklamalarda bulunan Güzellik Uzmanı Handan Karael, kuru ciltler için herkesin bütçesine uyan tarifler verdi. İşte nemli cildin sırrı...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Merve Kantarcı Çulha

Kuru ciltleri nemlendirmek için çok para harcamanıza gerek yok. Kış aylarında kuruyan cilt için pahalı kremler araştırmanıza gerek kalmayacak iki tarif hazırladık. Tek yapmanız gereken bu maskeleri düzenli uygulamak. İki tarifte kış ayları için kuruyan nemsiz ciltler için uygun bir maskedir.

Aksam.com.tr'den Merve Kantarcı Çulha'ya açıklamalarda bulunan Güzellik Uzmanı Handan Karael, kuru ciltler için iki kolay maske tarifi verdi. İşte ışıltılı cildin sırrı olan maskeler...

YULAFLI NEM MASKESİ

1 yemek kaşığı yulaf

1 tatlı kaşığı hinditan ceviz sütü

1 tatlı kaşığı bal

KURU CİLT İÇİN NEMLİ MASKE TARİFİ

Yulafı blendırdan un haline getirin.Bir kaseye alın ve içerisine hindistan ceviz sütünü ve balı ilave edin.Yüzünüze boynunuza sürüp 15 dakika bekletip yıkayın. Haftada bir defa uygulayabilirsiniz.

PİRİNÇ MASKESİ

2 yemek kaşığı pirinç

2 yemek kaşığı bal

1 tatlı kaşığı üzüm çekirdek yağı

YAPILIŞI

Pirinci bir bardak su ile cezvede haşlayın. Blendıra alın içerisine bal, üzüm çekirdek yağını ilave edip çekin. Bir kâseye alın maske fırçası ile yüzünüze boynunuza sürün 15 dakika sürüp bekletin. Sonrasında yıkayın haftada bir kez uygulayabilirsiniz.

Balı bir de böyle deneyin! Kuru öksürüğü kesiyor

En narsist 5 burç