Pahalı karne hediyesi başarıyı etkiler mi?

Milyonlarca öğrencinin karne heyecanı yaşamasına az kaldı. Anne babalarda ise karne hediyesi telaşı başladı. Peki, hediye sadece karnesi iyi olan öğrenciye mi alınmalı ya da pahalı hediyeler başarıyı ikiye katlar mı? İşte geçmişten günümüze yapılan yanlışlar ve başarıya etkileri...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Hemen hemen her yetişkinin hafızasında karneyle ilgili anılar vardır. Hatta kendi öğrenciliğini istediği gibi yaşayamayan birçok anne baba bu hevesini kendi çocuğunda giderir. Özellikle çocuğuna pahalı karne hediyesi alanlar genelde bu grubun içerisindedir. Peki, pahalı karne hediyesinin başarıyla ilişkisi var mı?

Uzmanlara göre hediyelerin maddi değeri çocukların başarısına hiçbir katkı sağlamıyor. Özellikle kötü karne konusunda aileleri uyaran uzmanlar, bu durumun sebeplerinin araştırılmasını tavsiye ediyor.

Kişisel özelliklerden aileye ve okula kadar birçok faktör karnenin kötü olmasının bir nedeni olabilir.Karnesi kötü olan çocuklarla konuşma yönteminin takdirle başlaması gerektiğini söyleyen uzmanlar, bu cümlelerin ardından sorunların dile getirilmesinin öğrenciyi daha motive ettiğini belirtiyor. Öğrencinin notları başkalarına karşı bir övünme ya da utanma nedeni olarak kullanılmamalıdır.

Karne hediyesi konusunda ise öncelik takdir etmek, tebrik etmek gibi sözel olmalıdır. Ardından isteğe yönelik hediyeler seçilebilir. Fakat başarı maddiyatla ölçülmemelidir.