Padişah baharatı deniliyor: Tüketen bayram ediyor! Karaciğeri sıfırlıyor

Padişahlar tarafından kullanılan bir baharat, karaciğeri adeta sıfırlıyor. Çünkü karaciğerde biriken toksinleri hızlıca atılmasında yardımcı olabiliyor. Peki, Padişahların kullandığı söz konusu baharat nedir? Detaylar haberimizde…

Sağlık açısından faydalı olan baharatlar, zamanında Padişahlar tarafından da kullanılıyordu. Ayrıca bu baharatlardan biri, karaciğeri adeta sıfırlıyor. Bu nedenle tüketen bayram ediyor bile denilebiliyor. Peki, karaciğere faydalı olan söz konusu Padişah baharatı hangisi?

PADİŞAH BAHARATI DENİLİYOR: SUMAK

İnsan vücudunun fonksiyonel olarak temel taşını oluşturan organlardan biri, karaciğer olarak gündeme geliyor. Öte yandan Padişah baharatı olarak da bilinen sumak, karaciğerin fonksiyonlarına destek verebiliyor.

Sumak, Padişahların yemeklerinde ve severe çıktıklarında yanlarında taşıdıkları bir baharat olarak biliniyor. Çünkü vücudun doğal ilacı gibi görülebiliyor. Bu nedenle söz konusu baharatın ismi, Padişah baharatı olarak da dile getirilebiliyor.

KARACİĞERİ ADETA SIFIRLIYOR

Sumak, karaciğer dahil olmak üzere sağlık açısından çeşitli faydalar sağlayabiliyor. Zira güçlü bir toksin atıcı olarak bilinen sumak, yüzyıllar boyunca şifa amacı ile tüketildi. Bunun yanı sıra günümüzde ekşi bir tat vermesi için salatalara ve yemeklere ilave edilebiliyor. Öte yandan sumak, karaciğer fonksiyonları için faydalı olabiliyor. Bu nedenle karaciğeri adeta sıfırladığı söyleniyor.

Sumak çayı düzenli olarak tüketildiğinde, karaciğerdeki toksinlerin atılmasında yardımcı olabiliyor. Ancak güçlü bir toksin atıcı olduğundan dolayı hamilelerin tüketmeleri önerilmiyor. Öte yandan haftada en fazla 3-4 defa tüketilmesi tavsiye ediliyor.

Padişahların gözde baharatları arasında gösterilebilen sumak, çok fazla et ve et ürünleri tüketildiğinde, karaciğerde yağlanma ve hastalıkların artığı dönemde, şifahanelerde görülmeye başlandı.

Not: Padişah baharatı olarak da bilinen sumak, sağlık açısından faydalı olabiliyor. Ancak sumak baharatını alerji etkisi oluşabilecek ve farklı bir sağlık rahatsızlığı geçirme riski bulunan kişilerin uzman bir doktora danışarak tercih etmeleri önerilir.