Paçanga böreği tarifi! İftar menüsüne en kolay ara sıcak tarifi

İftar menülerinin vazgeçilmez ara sıcağı olan paçanga böreği tarifi merak ediliyor. Pastırmayla yapılan paçanga böreği sucukla da yapılabiliyor. En kolay iftariyeliklerden biri olan paçanga böreği tarifi iftar menüsüne lezzet katıyor. İşte 3 adımda paçanga böreğinin yapılışı...

İftar menüsünde en popüler ara sıcak tariflerinden biri de paçanga böreği. Pastırmayla yapılan paçanga böreği hem lezzetiyle hem de kokusuyla ana yemeğin bile önüne geçebilir. Fakat kullandığınız ürünlerin lezzetine güvenmeniz gerekiyor. İftar menüsüne kolay ara sıcak arıyorsanız işte 3 adımda mükemmel öneri...

PAÇANGA BÖREĞİ İÇİN MALZEMELER

3 adet yufka

100 gram kaşar peyniri

1 adet domates

80 gram çemensiz pastırma(İsteğe göre sucukta kullanılabilir)

2 adet yeşil biber

3 ADIMDA PAÇANGA BÖREĞİ TARİFİ

1. İftar menüsüne paçanga böreği tarifi için önce kullanacağınız malzemeleri hazırlayın. Pastırmayı, domatesi(kabuklarını soyarak), yeşil biberi küçük küçük doğrayın.

2. Kaşar peynirini rendeleyin. Bir kâsede pastırma, kaşar peyniri, domates ve biberi karıştırın. Yufkaları üst üste serip dörde bölün ve sekiz eşit üçgen parçalar elde edin. Hazırladığınız yufka parçalarını tezgahın üzerinde açın.

3. İç harcı da yufkanın geniş kısmına yerleştirip kenarlarını katlayın ve rulo şeklinde sarın. Yağı tencerede kızdırın ve böreklerinizi yağda kızartın. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun...