Özel günlerde uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda yer alan cacıklı Arap köftesi tarifi araştırılıyor. "Bugün ne yemek yapsam" diye İnternette geziniyorsanız Antep mutfağının kapısını çalmaya ne dersiniz? Hem lezzetli hem de sofrada görüntüsüyle iştah açan cacıklı Arap köftesi pazı, sarımsak ve yoğurt üçlüsüyle servis ediliyor. İşte üzerine kızarmış yağ ile lezzetine doyum olmayan cacıklı Arap köftesi tarifi ve malzemeleri...
CACIKLI ARAP KÖFTESİ MALZEMELER
200 gram çiğ köftelik et
2 su bardağı köftelik bulgur
1 soğan
2 çorba kaşığı un
Tuz
Karabiber
Toz kırmızıbiber
Cacık için malzemeler
Yarım kg pazı
2 su bardağı süzülmüş yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
Üzerine sos için
30 gr tereyağı
1 çorba kaşığı pulbiber
CACIKLI ARAP KÖFTESİ NASIL YAPILIR?
Cacıklı Arap köftesi Gaziantep'te özel günlerin olmazsa olmazıdır. Köfte yapımı için öncelikle soğanları minik minik doğrayın. Ardından bulgur, et, un, tuz, karabiber ve toz kırmızıbiberi ilave ederek güzelce yoğurun. Köftenin sakız kıvamına gelmesi gerekir. Küçük, yuvarlak köfteler hazırlayın. Köfteleri suda haşlayın veya buharda pişirin.
Köfteler pişerken pancarlar yıkanıp iri iri doğrayın, 2 dakika kaynatın ve soğuk suda bekletilip suyunu süzün.
Sarımsakları tuzla ezin. Ezilmiş sarımsak, pancar ve yoğurdu bir kâsede karıştırın. Yoğurt koyu ise isteğe göre, pancar cacığı biraz su ile sulandırılabilir.
Pancar cacığı servis tabağına alın. Haşlanmış arap köftelerini yarım su bardağı zeytinyağında hafifçe kızartılarak servis tabağına alın.
Köftelerin üzerine sarımsaklı yoğurdu yayın. Son olarak 1 yemek kaşığı tereyağında 1 yemek kaşığı toz biberi hafifçe kızdırarak köftelerin üzerine gezdirin. Cacıklı Arap köftesi hazır. Afiyet olsun...