Hilal Çakır
Samsa böreği içerisinde kıyma ve soğan iyice harmanlanıyor. Peki ağızda çıtır çıtır olan samsa böreği nasıl yapılır?
SAMSA BÖREĞİ
MALZEMELER;
2 Su Bardağı Su
5 Su Bardağı Un
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Sirke
İçine;
2-3 Adet Soğan
250 Gr Kıyma
Sıvı yağ
Karabiber,tuz
125 Gr Tereyağ
Üzeri için;
2 adet yumurta sarısı
YAPILIŞI;
Hamuru için tüm malzemeleri güzelce yoğurun.
Orta sertlikte bir hamur elde edin.
Hamurun üzerini örtüp 30dk dinlendirin.
Tereyağını eritin ve soğutun.
İç harcı için soğanı kavurun.
Kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin.
Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
İç harcı soğumaya bırakın.
Hamuru 4 eşit parçaya bölüp,her bir bezeyi açabildiğiniz kadar açın.
Bezelerin üzerine,erittiğimiz yağdan ilave edip her yerine gelecek şekilde sürün.
4 kata da aynı işlemi uygulayın.
En üstüne de yağdan sürdükten sonra hamuru rulo şeklinde sıkıca sarın.
Hamuru kıvırıp,üzerini örtün ve buzdolabında en az 2 saat bekletin.
Bekleyen hamuru ortadan kesin.
Daha sonra hamuru 2 parmak eninde dilimleyin.
Dilimlediğiniz bezeleri çay tabağı büyüklüğünde açın.
İç harçtan ilave edip hamura yayın.
Hamuru üçgen şeklinde kıvırın.
Hamurları yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında börekler kızarana kadar pişirin.
Börekleri servis edin.
Afiyet olsun.