Oyun metoduyla İngilizce öğrenmenin kuralları

Çocuklara İngilizce öğretmek şu an tüm anne babaların ortak derdi hâle geldi. Peki, çocuklar en kolay nasıl İngilizce öğrenir? Oyun metoduyla İngilizce öğrenmenin kuralları haberimizde...

DHA

Çocukların İngilizce öğrenme konusu hem ebeveynler hem de eğiticiler tarafından merak ediliyor. Peki, en kolay İngilizce öğrenme yöntemi nedir?

DHA'ya habere göre çocuklara İngilizce öğretmenin yolu oyun metodu. Bir dil okulunun direktörü olan Erhan Oduncu, online pazar büyürken çocuklara oyunlaştırma metoduyla İngilizce öğretme pratiklerinin de yaygınlaştığını belirtti.

OYUNLAŞTIRMA İNGİLİZCE DERSLERİNE UYARLANDI

Çocukların İngilizceyi keyifle öğrenebilmesi, kaliteli, güvenli ve konforlu bir eğitim alabilmeleri için farklı metotlar uyguladıklarını belirten Oduncu, İngilizce öğrenme konusunda şunları söyledi:

"Eğitim müfredatımız dili deneyimleyerek öğrenme prensipleri üzerinde şekillendiği için dersleri oyunlaştırma metotlarıyla gerçekleştiriyoruz. Oyun gibi geçen dersler, sürükleyici hikayeler ve sanal gerçeklik teknolojisi sayesinde İngilizce ders olmaktan çıkıyor ve bir hobiye dönüşüyor. Bu yöntem çocukların aynı zamanda ilk dersten itibaren ses, kelime ve cümleleri İngilizce telaffuz etmeye başlamasına ve hızlı konuşma becerisi kazanmasına yardımcı oluyor. Öğretmenlerimizin sadece İngilizce konuşması ise çocukların duyarlılıklarını artırıyor."