Oysa kolayca hazırlanıyormuş! İşte yağsız patates kızartması tarifi

Yağsız patates kızartması tarifi birçok insanın merak ettiği tariflerden biri olarak ön plana çıkabiliyor. Çünkü pek çok insanın severek tükettiği patates kızartması, yağlı olduğundan dolayı sağlık açısından zararlı olabiliyor. Öte yandan söz konusu yağsız kızartma, kolayca hazırlanabiliyor. İşte detaylar…

Yağsız patates kızartması tarifi birçok kişi tarafından araştırılabiliyor. Çünkü Türkiye'deki pek çok insan, patates kızartmasını severek tüketiyor. Ancak yağlı patates kızartması, sağlık açısından zararlı olabiliyor. Bu nedenle yağsız patates kızartması birçok insan için tercih sebebi olabiliyor.

Öte yandan yağsız patates kızartması tarifi, pratik bir şekilde hazırlanıyor. Nitekim tarifi ilk kez öğrenenler, ''oysa kolayca hazırlanıyormuş'' bile diyebiliyor.

YAĞSIZ PATATES KIZARTMASI TARİFİ

Yağsız patates kızartması tarifi çok az yağ ile hazırlandığından dolayı yağsız olarak gösterilebiliyor. Ayrıca yağsız patates kızartması tarifi birkaç malzeme ile kolayca hazırlanabiliyor. Nitekim gerekli olan malzemeler şu şekilde;

1 yemek kaşığı zeytinyağı.

5 patates.

Ortalama yarım çay kaşığı tuz ve toz pul biber (isteğe bağlı olarak değiştirilebilir).

HAZIRLANIŞI

Yağsız patates kızartması tarifi için yukarıdaki malzemeler toparlandıktan sonra hazırlanışına geçilebilir. İşte yağsız patates kızartması tarifinin hazırlanışı;

Fırın tepsisinin alt kısmına yağlı kağıt serilir.

Patatesler kabuklarından soyulur ve yuvarlak şekilde kesilerek uzun uzun dilimlenir (bu sayede patateslerin çıtır olması ve hızlı pişmesi sağlanabilir).

Bir kapta zeytinyağı ve baharatlar güzelce karıştırılır.

Ardından patatesler de elde edilen sosla karıştırılır.

Devamında patatesler üst üste gelmeyecek şekilde tepsiye dağıtılır.

Akabinde önceden 200 derecede ısıtılmış olan fırında yağsız patates kızartması pişirilir ve hazır olduğunda afiyetle tüketilebilir.

Dikkat: Yağsız patates kızartması ortalama 30 dakika içinde pişebilir. Ayrıca yukarıdaki tarif kabak kızartması ve patlıcan kızartması tarifi için de denenebilir.