Oysa çözümü bu kadar basitmiş! Yanmış tencere temizlemenin kolay yolu

Yanmış tencere temizlemenin basit yolu pek çok insanın ihtiyacı haline dönüşebiliyor. Çünkü yanmış tencereyi temizlemek oldukça fazla uğraştırıcı olabiliyor. Öte yandan bu noktada tercih edilecek bir temizleme yöntemi, ''oysa çözümü bu kadar basitmiş'' dedirtebiliyor. Detaylar haberimizde…

Yanmış tencere ile özellikle sık sık yemek yapan pek çok insan karşılaşmıştır. Çünkü bu sorun ortaya çıktığında kolayca unutulmayabiliyor. Zira yanmış tencereyi temizlemek oldukça uğraştırıcı olabiliyor. Bu nedenle yanmış tencere temizlemenin pratik yolları ihtiyaç haline gelebiliyor.

Öte yandan yanmış tencere temizlemenin, ''oysa çözümü bu kadar basitmiş'' bile dedirtebilen bir yöntemi bulunuyor. Çünkü kolayca temizlenmesinde yardımcı olabiliyor.

YANMIŞ TENCERE TEMİZLEMENİN KOLAY YOLU

Yanmış tencere temizlemenin pek çok farklı yöntemi bulunuyor. Ancak bu yöntemlerden bazıları uğraştırıcı olurken, ötekileri pratik bir şekilde gerçekleşebiliyor. Nitekim yanmış tencere temizlemenin kolay yollarından biri aşağıda yer alıyor.

Tencerenin içine bir adet bulaşık makinesi tableti koyulur.

Sonra 1 yemek kaşığı karbonat eklenir.

Ardından üzerine su dökülür ve ocağa alınarak altı yüksek ateşte açılır.

Ortalama 5 dakika kaynadıktan sonra tencerenin altı kapatılır ve içerisinde su dökülür.

Sonra bulaşık deterjanı ile güzelce temizlenir.

Bu sayede yanmış tencerenin kolayca temizlendiği görülebilir.

Not: Tencerelerin üretim malzemesi farklı hassasiyet içerebilir. Bu sebeple yukarıdaki yöntem mevcut tencerenin yapısına zarar verebilecek nitelikteyse, uygulanması önerilmez.