Oysa bu kadar basitmiş! Sivrisinek ve uçan karıncalardan kurtaran yöntemler...

Uçan karıncalar ve sivrisinekler, yaz aylarının gelmesi ile birlikte birçok evde görülebilir duruma geldi. Özellikle gece vakitlerinde uykundan dahi uyandırabilen sivrisinekler ve bir anda çoğalabilen uçan karıncalar, pek çok insanın canını da sıkabiliyorlar. Bunun yanı sıra onlardan kurtulabilmek için oysa bu kadar basitmiş denilebilecek yöntemler de bulunabiliyor. İşte detaylar…

Sivrisinek sokması, vücutta kaşıntı ve kabarıklık gibi etkiler oluşturabiliyor. Özellikle geceleri gelen sivrisinekler, uykuları da bölebiliyorlar. Bunun yanı sıra uçan karıncaların üreme mevsimleri de yaz ayları olarak biliniyor. Bu sebeple yaz aylarında adeta evleri istila bile edebiliyorlar. Söz konusu ikiliden rahatsız olan birçok insan, onlardan kurtulmanın yöntemlerini de araştırabiliyor. Bu noktada oysa bu kadar basitmiş denilebilecek, adeta sivrisinek ve uçan karıncalardan kurtarabilen yöntemler de bulunabiliyor.

SİVRİSİNEKLERDEN KURTARABİLEN YÖNTEMLER

Sivrisineklerden kurtulabilmek için oysa bu kadar kolaymış denilebilecek bazı yöntemler bulunabiliyor. Nitekim aşağıdaki doğal yöntemlerden bazıları da bu noktada tercih edilebilir. İşte söz konusu sivrisineklerden kurtulabilmek için tercih edilebilecek yöntemlerden bazıları şu şekilde;

  • Sirkenin güçlü kokusu, sivrisineklerden kurtulabilmek için tercih edilebilir. Nitekim camların önüne sirkenin yerleştirilmesi, sivrisineklerin girişini önleyebilir.
  • Kapı eşiklerine ve pencere kenarlarına lavanta, adaçayı, limon ve karanfil kokuları yerleştirilebilir. Bunun yanı sıra sarımsak ya da soğan da yerleştirilebilir. Bu sayede onlardan kurtulabilmek mümkün olabilir.
  • Ter kokusu ile ayak kokusuna geldikleri tahmin ediliyor. Bu nedenle sıklıkla duş alınması, sivrisineklerin uzaklaştırılabilmesi konusunda yardımcı olabilir.
  • UÇAN KARINCALARDAN KURTARABİLEN YÖNTEMLER

    Uçan karıncalar adeta evleri istila edebiliyorlar. Bu nedenle birçok insan tarafından uçan karıncalardan kurtulmanın yöntemleri araştırılabiliyor. Bunun yanı sıra adeta evleri istila edebilen uçan karıncalardan kurtulabilmek için tercih edilebilen bazı doğal yöntemler şu şekilde;

  • Haşerelere karşı da kullanılabilen nane yağı, uçan karıncaları da rahatsız edebiliyor. Bir bardak suya 9 ila 10 damla nane yağı damlatılması ve o böceklerin olabileceği alanlara dökülmesi, onlardan kurtulmayı sağlayabilir. Bunun yanı sıra nane yağı bulunamazsa, bir tutam kuru nane de uçan karıncaların görülebileceği yerlere bırakılabilir. Bu sayede de onlardan kurtulmak mümkün olabilir.
  • Karbonat ile pudra şekeri söz konusu böcekleri uzaklaştırmaya yardımcı olabilir. Nitekim karbonat ve pudra şekeri karıştırılır ve o böceklerin görülebildiği yerlere serpilir. Bu sayede onlardan kurtulabilmek mümkün olabilir.
  • Sivrisinekler bu kişileri daha çok ısırıyor! İşte o böceklerden kurtulmanın basit yöntemleri