Osmanlı'dan gelen antivirüs bitki! Salgın savıyor

Bitkiler insan sağlığı üzerinde olumlu etkileri olan doğal ürünlerdir. Osmanlı zamanında ise kolera salgını sırasında kalsiyum ve demir zengini karabaş otu kullanılmıştır. Karabaş otu lavanta bitkisi ile aynı aileden. Aromatik kokusuyla sağlığa faydalı bir bitki olan karabaş otu merak ediliyor. Peki, karabaş otunun sağlığa faydaları neler? Karabaş otu nasıl tüketilir?

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Karabaş otu, Akdeniz ülkelerinde yetişen, vitamin ve mineraller yönünden son derece zengin bir bitki. Karabaş otu kalsiyum, demir, magnezyum, potasyum gibi mineralleri de bünyesinde barındırır. Peki, karabaş otunun sağlığa faydaları neler? Karabaş otu nasıl tüketilir?

KARABAŞ OTUNUN SAĞLIĞA FAYDALARI

1- Virüsleri öldürüyor.

2- Karabaş otunun çay buharının ya da yağının koklanması depresyon, anksiyete ve sinirlilik durumlarında sakinleştirici etkisi vardır.

3- Epilepsi tedavisinde kullanılıyor.

4- Epilepsi dediğimiz sara hastalarında da tedaviye destek olarak kullanılıyor.

5- Ağrı kesici özelliği vardır.

6- Balgam söktürüyor.

7- Egzama yaralarını iyileştiriyor.

8- İdrar yolu enfeksiyonlarına karşı vücudu koruyor.

9- Cildi gençleştiriyor.

10- Kırışıklıkları gideriyor.

KARABAŞ OTU ÇAYI HAZIRLANIŞI

Karabaş otu çayı hazırlanışı; normal çay gibi suyu kaynattıktan sonra 1 bardak su içine 1 tutam karabaş otu eklenir. Kapağını kapatıp 5 dakika dinlendikten sonra içime hazır hale gelir. Buharını ise hem ağızdan hem burundan soluyabilirsiniz.