Osmanlı saray sofralarının lezzeti! Evde hakiki tulumba tatlısı tarifi...

En sevilen tatlılar arasında yer alan tulumba lezzetini evinize taşıyın. Osmanlı mutfaklarında sık yapılan tulumba bir sokak lezzetidir. İşte evde hakiki tulumba tatlısı tarifi...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Tırtıl şekline sahip tulumba tatlısı halka tatlının kesilmiş halidir. Osmanlı'dan günümüze kadar gelen bu tatlı sokaklarda satılır. Özellikle Ramazan Aylarında Osmanlı sokaklarında iftar sonrası ikram edilir. Günümüzde de özel davetlerde verilir. Kızartılmış hamurdan yapılan bu şerbetli tatlıyı evde de yapabilirsiniz.

İŞTE EVDE HAKİKİ TULUMBA TATLISI TARİFİ

MALZEMELER

1 su bardağı su

Yarım yemek kaşığı tereyağı

Yarım yemek kaşığı toz şeker

1 adet yumurta

1 su bardağı un

Yarım yemek kaşığı irmik

2 su bardağı sıvı yağ

Şerbet;

1\5 su bardağı toz şeker

1\5 su bardağı su

5 damla limon suyu

YAPILIŞI;

Hamur için; Bir adet yumurtayı tereyağını, toz şekeri karıştırın.

Akabinde irmik ve unu ekle ve karıştırmaya devam edin.

Yumuşak olan hamuru bekletin.

Daha sonra şerbet için; bir tencereye suyu toz şekerli ve limonu koyun kaynatın.

O da kaynadıktan sonra başka bir tencereye sıvı yağını ekleyin.

Yağ tam kızdığında tulumbaya şekil veren aparatın içine hamuru koyun ve sıkın yarım parmak büyüklüğünde kesip kızgın yağa atın.

Kızaran tulumbaları çıkarıp şerbete koyun.

Tüm işlemleri böyle devam edin.

Afiyet şifa olsun...

Davetlerin gözdesi! Evde en pratik Alman pastası nasıl yapılır? İşte merak edilen tarif...