AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Osmanlı mutfağının zenginliği günümüzde halen devam etmektedir. Bunlardan biri de reyhan şerbetidir. Osmanlı Padişahlarının içtiği reyhan şerbeti kan deposu olarak geçer. İftar sofralarında tüketilen bu eşsiz lezzetin vücuda olan faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız.
Tek bir bardağında inanılmaz faydalar barından reyhan şerbeti hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Osmanlı da en sağlıklı şerbet olarak kitaplara geçmiştir. Reyhan şerbetini evde kendinizde en orijinal tarifiyle yapabilirsiniz.
MALZEMELER
1 demet reyhan şerbeti
Yarım su bardağından bir yemek kaşığı fazla toz şeker
2 litre su
Yarım limon suyu
1 adet tarçın
4 adet karanfil
Taze reyhanları iyice yıkayın. Ardından şekeri üzerine döküp ovalayın.
Sonra bir tencereye su doldurup reyhan ve şeker karışımını koyun.
Akabinde limon suyu, karanfil ve tarçını ilave ettikten sonra ocağın altını açın.
Yaklaşık 30 dakika kaynadıktan sonra bir cam kavanoza süzerek boşaltın.
Soğuduktan sonra tüketin.
Afiyet şifa olsun...
REYHAN ŞERBETİNİN FAYDALARI
Bir bardak reyhan şerbeti kandaki kırmızı hücrelerin yapısını güçlendirerek kansızlığın yaşanmasını engeller.
Mide ve bağırsaklardaki enfeksiyonu azaltarak sağlıklı bir sindirimi destekler.
Bir bardak reyhan şerbeti sinirleri yatıştırır. Sinir sisteminin yenilenmesini sağlayarak ruhsal dengeyi korur.
Reyhan şerbeti güçlü bir antioksidandır.
Hastalıklara karşı vücudun direncini artırır.