AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Dünyanın en zengin mutfaklarından biri olan Osmanlı Saraylarındaki lezzetler merak konusu oldu. Özellikle Padişahların tercih ettiği enfes lezzetler arasında yer alan yumurtalı soğanlama en çok aranan tarif oldu. Soğan değince ilk akla gelen şey ise kokudur.
Ancak bu lezzette soğanın kokusundan çok tadı sizi zirveye çıkartacak. Yumurtayla beraber yapılan eşsiz lezzetin tarifi de yapımı da oldukça basittir.
1 adet kuru soğan
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber, tuz, pul biber
Tavaya zeytinyağını ilave edip içerisinde soğanı ay şeklinde ince ince kesip atınız.
Akabinde baharatları döküp soğanı marineleyin.
İyice kızaran soğanların üzerine yumurtaları kırıp
Üzerine biraz tuz ve baharat ilave edin.
2 dakika daha pişmesini sağlayın.
En son ocaktan alın yumurtalı soğanlama servise hazır!