Aside tarifi ve malzemeleri! Püf noktası bamya

MasterChef All Star'a konu olan Osmanlı mutfağı yemeklerinden biri de aside oldu. Temel malzemesi bamya ve tereyağı olan aside tarifi çok kolay bir yemek değil. Peki, aside nasıl yapılır, asidenin püf noktası nedir? Geleneksel Türk mutfağında önemli bir yeri olan asidenin yapılışını sizler için derledik. İşte MasterChef'te konu olan Osmanlı yemeğinin yapılışı...

Aside tarifi MasterChef izleyenler tarafından araştırılıyor. Bamya ve kemik suyundan yapılan aside görüntüsüyle de iştah kabartan bir sebze yemeği. Peki, aside tarifinin aşamaları neler? Osmanlı mutfağında sebze yemekleri büyük bir öneme sahip. Özellikle bayalı yemeklerin sevilerek tüketildiğini biliyoruz. Aside de bunlardan sadece biri. İşte MasterChef aside tarifi ve malzemeleri...

ASİDE MALZEMELER

300 gram kuru bamya

4 su bardağı kemik suyu

3 çorba kaşığı un

3 çorba kaşığı tereyağı

4 çorba kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tuz

3 Yemek Kaşığı Un

Karabiber

Pul Biber

ASİDE TARİFİ

Aside tarifi için bamyaları kaynar suda haşlayın.

Et suyunu tencereye alın unu ekleyip karıştırın tuz ve karabiberini ekleyip karıştırmaya devam edin.

Haşlanan bamyaları süzdürüp ipinden çıkarın.

Yemeğin tabanını oluşturacak unlu kısmı servis tabağına alın.

Tereyağını tavada eritin bamyaları ilave edin.

Tuz, karabiber, pul biber ve zeytinyağını ilave edip bamyaları birkaç kez tavada çevirin.

Sotelediğiniz bamyaları servis tabağına alın. Aside yemeğe hazır. Afiyet olsun...