Aside tarifi MasterChef izleyenler tarafından araştırılıyor. Bamya ve kemik suyundan yapılan aside görüntüsüyle de iştah kabartan bir sebze yemeği. Peki, aside tarifinin aşamaları neler? Osmanlı mutfağında sebze yemekleri büyük bir öneme sahip. Özellikle bayalı yemeklerin sevilerek tüketildiğini biliyoruz. Aside de bunlardan sadece biri. İşte MasterChef aside tarifi ve malzemeleri...
ASİDE MALZEMELER
300 gram kuru bamya
4 su bardağı kemik suyu
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
3 Yemek Kaşığı Un
Karabiber
Pul Biber
ASİDE TARİFİ
Aside tarifi için bamyaları kaynar suda haşlayın.
Et suyunu tencereye alın unu ekleyip karıştırın tuz ve karabiberini ekleyip karıştırmaya devam edin.
Haşlanan bamyaları süzdürüp ipinden çıkarın.
Yemeğin tabanını oluşturacak unlu kısmı servis tabağına alın.
Tereyağını tavada eritin bamyaları ilave edin.
Tuz, karabiber, pul biber ve zeytinyağını ilave edip bamyaları birkaç kez tavada çevirin.
Sotelediğiniz bamyaları servis tabağına alın. Aside yemeğe hazır. Afiyet olsun...